Ajmane El Hosanin, fudbaler Vidada (©AFP)
Ajmane El Hosanin, fudbaler Vidada (©AFP)

AFRIKA: Simba i Vidad hlade šampanjac, derbi u Nigeriji, igra se i u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba je na pragu titule u šampionatu Tanzanije. Ukoliko danas dobije Kinondani u gostima izvesno će stići do krune jer bi imala šest bodova u odnosu na Jang Afrikens i mnogo bolju gol-razliku. Simba je poražena u derbiju prošle nedelje od Jang Afrikensa sa 1:0 i malo zakomplikovala situaciju. Lider šampionata Tanzanije je u gostima na 15 utakmica slavio čak 12 puta, uz dva remija i poraz, uz gol-razliku 30:6. Kinondani je na šestom mestu, ali u lošoj seriji od pet mečeva bez trijumfa.

ENJIMBA - KVARA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Oba tima imaju šansu da osvoje titulu u šampionatu Nigerije. Kvara ima pet bodova manje od lidera Akve Junajted, a Enjimba kaska šest. Domaćin je u seriji od tri remija, dok Kvara igra toplo-hladno u finišu prvenstva ove afričke zemlje. Prvenstvo Nigerije je poznato kao "liga kečeva", pa je Enjimba favorit. Na 15 utakmica na svom terenu Enjimba nije poražena, ima devet trijumfa i šest remija, ali ima tri vezana nerešena ishoda na gostovanjima.

OUD SLAJ - ARBA, 18.00

(Fudbal, Alžir 2 - plej-of)

Počinje plej-of u šampionatu druge lige Alžira. Arba nije osetila gorčinu neuspeha već šest vezanih utakmica. Oud Slej je u poslednjem meču poražen od Temuhenta u gostima sa 2:1. Bio je to prvi poraz Oud Slaja posle skoro tri meseca.

BEREHID - RENASANS ZEMAMRA, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Berehid i Renesans se grčevito bore za opstanak, pobeda je imperativ za obe ekipe ako žele mirnije da uđu u finiš sezone u elitnoj ligi Maroka. Gosti su poslednji na tabeli, ali su u odličnoj formi, bez poraza već pet utakmica. Početkom aprila u prvom delu šampionata nije bilo golova u duelu ovih timova. Pre toga je Renesans slavio dva puta, sa 3:2 i 2:1.

OLIMPIK SAFI - ŠABAB MOHAMEDIJA, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Domaćin je u sredini šampionata Maroka, ali i dalje nije obezbeđen opstanak. Šabab Mohamedija ima dva boda manje od današnjeg rivala. Gosti su u seriji od dva trijumfa, odnosno imaju tri pobede u prethodnih četiri meča. U prvom delu šampionata Šabab je dobio Olimpik Safi sa 3:0. Na pet prethodnih mečeva ovih timova čak četiri puta je bilo tri ili više pogodaka.

VIDAD - RAPIDE, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad je na pragu odbrane titule jer ima čak osam bodova više u odnosu na Radžu. Prošle nedelje pobeđen je ljuti rival u gradskom derbiju Kazablanke sa 2:1 i verovatno napravljen veliki korak ka kruni. U slučaju trijumfa nad Rapideom, Vidad bi pobegao čak 11 bodova, četiri kola pre kraja i za krunu bi mu bio dovoljan bod do kraja šampionata. Rapide se bori za opstanak, bodovi su mu neophodni, ali će teško u Kazablanki da se vadi.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeSimbaVidadVidad Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara