Fudbaleri Šuting Starsa (©YouTube)
Fudbaleri Šuting Starsa (©YouTube)

AFRIKA: Šuting Stars u formi za pohvalu, Ben Aknun nije za potcenjivanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 09:16

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

PARADU – BEN AKNUN, 15.30

(Fudbal, Alžir 1)

Izabrane vesti

Novi prvoligaš Alžira Ben Aknun je popravio sebi šansu da opstane u ligi serijom od tri uzastopne pobede u poslednja četiri kola. Iako je pre pet dana izgubio od lidera MC Alžira (2:3) i dalje je izvan zone ispadanja. Iznad crte je, zbog toga što ima bolju gol-razliku od Orana. Naredni rival mu je šestoplasirani Paradu, koji je u rezultatskoj krizi. Vezao je tri meča bez pobede, u prošlom kolu je izgubio baš od Orana (0:2) i sada zaostaje šest bodova za Konstantinom i mestom koje donosi plasman u međunarodno takmičenje. U prvom ovosezonskom susretu Paradu je kao gost savladao Ben Aknun sa 1:0.


HART OF LAJONS – BIBIJANI, 16.00

(Fudbal, Gana 1)

Srce lavova, odnosno Hart of Lajons na engleskom jeziku, nalazi se u lošoj formi. U poslednja četiri kola je tri puta poražen, pa je sada pretposlednji (17) na tabeli sa 21 poenom. Karela, koja je iznad crte, ima šest bodova više i odigranu utakmicu više. Danas Hart of Lajonsu u goste dolazi 13-plasirani Bibijani, tim koji je značajno popravio rezultate u poslednjih nekoliko nedelja i polako beži iz opasne zone. U poslednjih pet kola Bibijani ima tri pobede, remi i samo jedan poraz – na gostovanju najtrofejnijem klubu u zemlji Asante Kotoku. U prvoj polusezoni Bibijani i Hart of Lajons su odigrali 2:2, iako je domaćin u 55. minutu vodio sa dva gola prednosti.


STAD RENAR – KOTONSPORT, 16.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Počeo je plej-of u Kamerunu, aktuelni šampion Kotonsport pokušava da dođe do prvih bodova. Ugostiće ga jedina ekipa koja je završila ispred njega u prvoj fazi takmičenja, posle 16 kola je imala dva poena više. Ova ovosezonska susreta Stad Renara i Kotonsporta, u oktobru i decembru, završena su bez pobednika. Bilo je 0:0 i 1:1. Na čak četiri od poslednjih pet susreta ova dva tima došao je nerešen rezultat.


NIGER TORNADOS – ŠUTING STARS, 16.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Šuting Stars je vezao šest utakmica bez poraza, što je za nigerijsko prvenstvo ozbiljan uspeh kada se zna da su tamo domaćini uglavnom povlašćeni. Šuting Stars je uspeo da ne izgubi na poslednja tri gostovanja, Plato Junajtedu (0:0), Gombi (1:1) i Doma Junajtedu (1:0), što ga je poguralo ka gornjoj polovini tabele. Danas bi mogao da preskoči Kano Pilars i Katsinu Junajted (imaju po bod više i meč više), te da se nađe na šestoj poziciji ako preživi i gostovanje Niger Tornadosu. Niger na poslednjih šest mečeva kod kuće ima učinak od četiri pobede i po remi i poraz. Tornadosi su ugostili Šuting Stars šest puta u poslednjih 13 godina i svaki put su pobedili.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara