Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Uzbudljiva borba za opstanak u Tanzaniji, Alžirci igraju za mesto u Arapskom kupu šampiona, na terenu i Egipćani

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 08:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Utakmica koja bi mogla da osigura opstanak nekom od ova dva kluba. I Mbeja i Koustal Union su trenutno iznad crte koja deli tabelu i šalje dva kluba u niži rang, ali četiri kola pre kraja Gvambina im diše za vratom, pošto ima samo dva boda manje od oba kluba. Union je u blagoj prednosti, iako ima lošiju gol razliku od Mbeje, samo zbog toga što je odigrao jedan meč manje u odnosu na rivale. Prvi susret Mbeje i Koustal Uniona ove sezone završen je bez pobednika, ali i golova. Građani su trenutno u boljoj formi, pobedili su na četiri od poslednjih pet mečeva.

AZAM – GVAMBINA, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Meč koji obe ekipe moraju da pobede. Četiri kola pre kraja Gvambini gori pod nogama, pošto se trenutno nalazi u zoni ispadanja. Ima priliku da eventualnom pobedom danas preskoči crtu na tabeli, zbog direktnog okršaja Mbeje i Koustal Uniona. Međutim i Azamu su bodovi neophodni ako želi da igra u Kupu konfederacija sledeće sezone. Drugoplasirani Jang Afrikansi mu beže četiri boda. Azam je ove godine izgubio samo jedan od 13 takmičarskih mečeva, još 11. februara. Od tada je odigrao 11 mečeva i ostvario osam pobeda. Na tim utakmicama je uglavnom dolazila igra 2-3.

MLILA – KONSTANTIN, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Fudbaleri Konstantina su i dalje u igri za plasman u Arapski kup šampiona, dok Mlila polako gubi korak. Plasman u regionalno takmičenje, koje igraju još i timovi iz drugih arapskih zemalja, obezbediće petoplasirani i šestoplasirani tim na kraju sezone. Konstantin je od te pozicije udaljen trenutno samo tri poena, dok je neko od kontinentalnih takmičenja već nedostižna misija. Mlila je izgubila poslednje tri utakmice, pa je sada skliznula na 11. poziciju. Na mečevima ova dva tima retko se gleda efikasan fudbal, posle tri uzastopna duela završena 0:0, ove godine je viđena pobeda Mlile sa 1:0.

ASO ŠLEF – HUSEIN DEJ, 18.45

(Fudbal, Alžir 1)

Ovo će da bude duel ekipa koje će da se bore za opstanak u drugoj polovini sezone. Husein Dej je trenutno ispod crte, sa tri boda manje od 16-plasirane Magre, ali i odigranom utakmicom manje. ASO Šlef je nešto mirniji, trenutno je 13. sa šest bodova više od Husein Deja. Doduše, i on je odigrao susret više od svog današnjeg rivala. Husein Dej je osvojio samo dva boda na poslednjih pet utakmica, pritom oba na svom terenu. Kao gost nije slavio nijednom od početka februara, odnosno na poslednjih sedam susreta. Prvi susret ova dva tima okončan je pobedom Husein Deja sa 1:0.

VADI DEGLA – EL GUNA, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Godinama se već Vadi Degla provlači u finišu šampionata i tako izbegava ispadanje u niži rang. Na dva od poslednja tri završila je kao 15. na tabeli, prva iznad crte. Čini se da je sada konačno vreme za selidbu u drugu ligu, posle 24 kola ima samo tri pobede. Bezbedna zona trenutno joj je udaljena šest bodova, što nije mnogo, s obzirom da do kraja ima još 10 kola. Naredni njen rival je El Guna, koja je bila bolja na poslednja tri njihova susreta, uključujući i prvi ovosezonski. Svaki put bez primljenog gola, dva puta je bilo 2:0, a jednom 1:0. El Guna je izgubila samo jednom u poslednjih pet kola.


tagovi

Alžir 1Egipat 1Tanzanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara