Igrači Kakamege Houmbojz (©YouTube/FKF Premier League)
Igrači Kakamege Houmbojz (©YouTube/FKF Premier League)

AFRIKA: Zamalek "cementira" prvo mesto, Houmbojz i APR ne daju čelo, Enugu autsajder kod fenjeraša

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 10:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Kakamega Houmbojz danas igra da povrati prednost od šest bodova u odnosu na njabližeg pratioca Tasker. U goste mu dolazi Vazito, koji je ugrožen i sigurna luka mu je na sedam bodova. Vazito će se nadati da može da prekine niz od osam utakmica bez pobede koji je nastao od kraja februara, izgubivši šest mečeva u tih osam. Houmbojz je nedavno imao veću zalihu, ali je sa tri vezana remija zakomplikovao sebi situaciju u borbi za titulu.

APR - ETOIL DE LEST, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Najtrofejniji tim Ruande i aktuleni prvak APR ove sezone ima daleko teži posao da odbrani tron. Ima samo bod više u odnosu na Kijovu, pa nema prostora za kiks protiv Estoil De Lest. Gosti su u zoni ispadanja, imaju četiri boda manje od zone bezbednosti, ali su već dugo bez pobede. Već devet mečeva poste, a sada idu na noge rivalu koji je u seriji od tri pobede, odnosno sedam susreta bez neuspeha.

MFM - ENUGU RENDŽERS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Fenjeraš dočekuje trećeplasirani tim lige i favorit je. Toga ima samo u Nigeriji. Domaćini u ovomn šampionatu retko gube, pa težak posao čeka Enugu Rendžers na gostovanju MFM-u, koji je 19 od ukupno 23 boda osvojio na svom terenu. Enugu je drugi najuspešniji gost sa 14 sakupljenih poena na 12 duela, a na minula tri je poražen.

ISTERN KOMPANI - ZAMALEK, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek je i dalje na čelu tabele egipatskog prvenstva, sa pet bodova i dve utakmice više u odnosu na Al Ahli. Večeras Vitezovi mogu da dodatno odmaknu, jer idu u goste fenjerašu. Istern Kompani je do sada na 15 mečeva sakupio 10 bodova, ali mu je zona sigurnosti na samo tri koraka.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara