Zizo, fudbaler Zamaleka (©Reuters)
Zizo, fudbaler Zamaleka (©Reuters)

AFRIKA: Zamalek posle slavlja želi da pobegne iz donjeg dela šampionata Egipta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tunis 1, plej-aut)

Olimpik Bedža je na drugom mestu u plej-autu u Tunisu i ne mora da brine oko opstanka. S druge strane, domaćin strepi pred poslednja četiri kola. Samo dva boda u prethodna tri meča za Metlui. Olimpik Bedža je slavila sa 2:1 u poslednjem odmeravanju snaga ovih timova.

ETIOPIJA INŠURENS – ADAMA SITI, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Adama Siti je peta u šampionatu ove afričke zemlje, nije poražena već pet kola, ali zaostaje za liderom Etiopijom Nigd Bankom čak 12 bodova. Domaćin je na 11. poziciji, ali u odličnom nizu. Čak pet pobeda, a osam mečeva bez poraza. U prvom delu šampionata bilo je 2:2 u sudaru ovih ekipa. Poslednja tri meča su završeni tipom 3+.

ZAMALEK – FJUČUR, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek ima očajnu sezonu u Egiptu, ali je uspeo da stigne do međunarodnog trofeja. Za vikend je slavio u Kupu konfederacija, drugorangiranom takmičenju u Africi. Pobedio je u Kairu Berkane sa 1:0, posle poraza u gostima sa 2:1. Zbog pravila gola u gostima koji je i dalje ostalo na ovom kontinentu, egipatski velikan je prigrlio pehar. U šampionatu je tek na 13. mestu, ali ima veliki broj odloženih utakmica, pa će sigurno Zamelek da krene napred, ali teško može da se bori za titulu gradskih rivala, Al Ahlija i lidera Piramidsa. Fjučur je na devetoj poziciji sa šest bodova više od tima iz Kaira, ali sa čak šest mečeva više.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara