Fudbaler Zamaleka Ahmed Sajed (©AFP)
Fudbaler Zamaleka Ahmed Sajed (©AFP)

AFRIKA: Zamalek vratio samopouzdanje pred put u Gvineju, Drims sanja sušu u Nigeriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 08:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

U petak i subotu se igrala Liga šampiona, sada je vreme i za drugo kolo Kupa konfederacije. U prvom, branilac trona USM Alžir je očekivano došao do trijumfa. Savladao je na svom terenu Al Hilal iz Bengazija sa 2:0. Južnoafrički predstavnik Supersport nije bio te sreće, poražen je na gostovanju Fjučuru u Egiptu sa 1:0. USM i Supersport su se sastali dva puta do sada, u grupnoj fazi Lige šampiona davne 2004. godine. Tada su oba tima slavila na svom terenu, u Alžiru je bilo 2:1, a u Južnoj Africi 2:0.


DRIMS – RIVERS JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Susret C grupe. Rivers Junajted je na premijeri sjajno odigrao, kod kuće u Nigeriji je savladao Akademiku iz Angole sa 3:0. Tim iz Gane, Drims, imao je košmaran početak takmičenja. Klub Afrikan ga je lagano savladao u Tunisu sa 2:0. Meč je rešio praktično već u prvih 20 minuta, kada je postigao oba gola, a posle isključenja Džalilua u 59. minutu Drims je ostao definitivno i bez ikakve vere u preokret. Imaće popravni protiv Nigerijaca, naravno bez suspendovanog defanzivca Džalilua.


STAD MALIJEN – BERKAN, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

I D grupi ćemo ove nedelje da gledamo derbi. Stad Malijen, najtrofejniji klub u Maliju, dočekuje jednog od favorita za osvajanje Kupa konfederacije, marokanski Berkan. Oba tima su u prvom kolu lako došla do pobede, Stad Malijen je sa 3:1 savladao Dijable Noar iz DR Konga, dok je Berkan bio bolji od južnoafričkog prvoligaša Sekukunea sa 2:0. Ovo će da bude prvi susret Stad Malijena i Berkana.


SOAR – ZAMALEK, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Slab početak u domaćem prvenstvu opravdano su zabrinuli navijače egipatskog velikana Zamaleka. Pogotovo dva vezana poraza pre mesec dana. Ipak, pobeda nad Piramidsom posle penala i plasman u finale Kupa Egipta, pa potom trijumfi nad libijskim Abu Salimom (1:0) u Kupu konfederacije i pogotovo Fjučurom (2:0) u ligi vratili su samopouzdanje Belim vitezovima pred put u Gvineju. SOAR je u drugo po kvalitetu afričko klupsko takmičenje ušao porazom od Sagrade u Angoli sa 2:0. Sada pred svojim navijačima traži popravni, ujedno i veliko iznenađenje. Zamalek je ipak jedan od najtrofejnijih klubova na čitavom kontinentu i čak bi i bod bio premija za Gvinejce.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara