AIK - KI Klaksvik (©Reuters)
AIK - KI Klaksvik (©Reuters)

AIK na srpski pogon hvata priključak za Malmeom

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 13:44

Bogdan Radulović pokušaće da postigne treći gol u šampionatu Švedske i primakne sastav iz Stokholma vodećim ekipama

Zakuvalo se u Alsvenskanu, dobio je Malme ozbiljnu konkurenciju. Više mu put do titule neće biti otvoren kao što je to bio slučaj nekih prethodnih sezona. Moraće šampion da „pusti krv“ kako neko drugi ne bi pokupio lovorike i zaseo na presto.

Spisak pretendenata na tron sve je duži. Prete Malmeu ponajviše Jurgorden i Elfsborg, iz zasede vreba i Hamarbi, a ukoliko AIK „pozeleni“ u 12. kolu protiv Erebra (19.00), ući će u bitku za titulu. A, tu je i utakmica zaostatka. Miriše na izuzetno izjednačen Alsvenskan.

Izabrane vesti

19.00: (5.50) Erebro (3.80) AIK (1.67)

Crta se AIK-u priključak. Tim iz Stokholma ima zicer. Ide na noge najpoželjnijem protivniku – Erebru. Dvojica od koji se najviše očekuje su srpski fudbaleri. Mreža golmana Budimira Janoševića ostala je netaknuta u prošlom kolu, odigrao je svih 11 utakmica do sada i ponovo će se naći među stativama. Drugi je napadač Bogdan Radulović.

Standardan je Radulović, nije propustio nijedan meč i u dva navrata je u Alsvenskanu ove sezone zatresao mrežu rivala. Pogodio je protiv Hakena i Varberga, i jedino je argentinski napadač Nikolas Marselo Stefaneli učinkovitiji. Daleko veći prostor dobio je Bogdan Radulović ove, nego što je to bio slučaj minule sezone i odmah je počeo da se odužuje treneru Bartošu Grzelaku za ukazano poverenje.

Erebro je u kanalu. I ne naslućuje se kada bi mogao da se prekine slobodan pad, koji traje pet rundi unazad. Od trijumfa nad Hakenom, Erebro nije osvojio ni bod, zakucan je za dno tabele i ne daje znake života. Spas nije daleko, Mjelbi nije mnogo odmakao – prvi iznad crte sa tri boda prednosti – ali Erebro pod hitno mora da se probudi. Ipak, AIK nije ekipa za vađenje. U dobroj je formi, igra sve bolje kako vreme odmiče, a i poslednji put kada je gostovao Erebru se sladio. Sve vodi ka seobi tri boda u Stokholm.

ŠVEDSKA 1 - 12. KOLO

Subota

Mjelbi - Malme 0:2 (0:0)

Sirijus - Degerfors 2:0 (2:0)

Nedelja

Kalmar - Jurgorden 0:1 (0:0)

Hamarbi - Norćeping 2:1 (1:1)

Haken - Elfsborg 1:1 (1:1)

Ponedeljak

19.00: (5.50) Erebro (3.80) AIK (1.67)

19.00: (3.15) Estersunds (3.30) Halmstad (2.30)

19.00: (3.50) Varbergs (3.35) Geteborg (2.15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

aik stokholmErebroAlsvenskanŠvedskaŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara