Igrači Go Ahed Iglsa (©AFP)
Igrači Go Ahed Iglsa (©AFP)

Ajaks je pao, može li i PSV: Go Ahed u borbi za finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 12:56

Tim iz Deventera za vikend bacio Kopljanike na kolena u šampionatu Holandije, a večeras će pokušati da napravi još jednu senzaciju

Novajlija iz Deventera ove godine iznenađuje holandsku scenu. Uprkos aktuelnoj borbi za spas, Go Ahed Igls ima nekoliko iznenađujućih uspeha, a jedan od njih je to da je uspeo da se plasira u polufinale Kupa Holandije. U njemu ga čeka veoma tvrd orah, jer će naleteti na PSV Ajndhoven (20.00).

Za vikend su crveno-žuti uspeli da šokiraju Ajaks, lidera Eredivizije i branioca titule šampiona Holandije, i zakomplikuju prvenstvenu trku. Dakle, Filipsovci definitivno ne bi smeli da potcene Go Ahed.

Izabrane vesti

Ajaks je samo tri puta izgubio i tri puta remizirao tokom ovogodišnje kampanje Eredivizije, ali od svih 17 takmičara nije uspeo da pobedi samo Go Ahed. Posle sedam ligaških pobeda u nizu, podbacio je u Deventeru i izgubio 1:2, dok je jesenas remizirao bez golova sa istim protivnikom. Novajlija u takmičenju je trenutno 12. na tabeli sa osvojenih 26 bodova.

20.00: (8,00) Go Ahed (4,70) PSV (1,45)

Uspeo je da u KVNB Bekeru eliminiše četiri rivala do polufinala. Redom su padali Almere Siti i Roda (2:0 u oba slučaja), zatim Herenven (1:0) i napolsetku NEC (2:0). U međuvremenu, njegov konkurent je pre nekoliko dana uspeo da preokrene razvoj susreta sa roterdamskom Spartom (2:1), koja sa 17 bodova deli poslednju poziciju na tabeli i zahvaljujući pobedi Go Aheda protiv vodećeg Ajaksa zaostaje samo dva boda od vrha tabele.

PSV se u holandskom nacionalnom kupu ove sezone uvek predstavljao na svom stadionu i postepeno se obračunavao sa Fortunom (2:0), Telstarom (2:1) i Bredom (4:0). Dugoročno je izuzetno uspešan u sudarima sa Go Ahedom, jer ga je pobedio 11 puta zaredom, a ove sezone u oba meča (2:1 i 2:0). Nastavak ovog niza Filipsovaca nudi najveću kvotu na svetu u kladionici Mozzart (1,45).

Trener autsajdera Iglsa Kes van Vonderen neće moći da računa na Hajla, Kroutera, Linthorsta i Kujpersa. Njegov nemački kolega Rodžer Šmit u kombinaciji za meč nema Romera, Tomasa, Ramalja i Gakpoa.

HOLANDIJA, KUP - POLUFINALE

Sreda

20.00: (8,00) Go Ahed (4,70) PSV (1,45)

Četvrtak

20.00: (4,90) AZ Alkmar (4,00) Ajaks (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeGo Ahed IglsPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara