Radovi na Karađorđu (©Mozzart Sport)
Radovi na Karađorđu (©Mozzart Sport)

Ajaks ne može na Karađorđe: Voša domaćin u Bačkoj Topoli, opcija i Loznica

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 12:02

Realnije je ipak da se igra na TSC areni

(Od dopisnika iz Novog Sada)

Nakon žreba u Nionu, nesvakidašnja fudbalska euforija zahvatila je Novi Sad, jer je odlučeno da Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na megdan izlazi velikom Ajaksu. Ipak, ova euforija će 1. avgusta, zajedno sa pristalicama Lala, morati da se preseli najverovatnije na TSC Arenu, mada je u opticaju i novi Lagator u Loznici.

Izabrane vesti

Najveći protivnik Vojvodine u poslednjih 17 godina (od Atletiko Madrida 2007.) neće gostovati na Karađorđu, jer je na novosadskom stadionu u toku zamena trave. Radovi su tek počeli i nova podloga neće biti gotova do revanša u Novom Sadu.

Najrealnija opcija je da se meč odigra u Bačkoj Topoli, mada Uefa nije zadovoljna kapacitetom TSC Arene od 4.500 mesta. Ipak, prošle sezone je Topolčanima progledala koz prste. Uostalom, i poruka amsterdamskog kluba Ajaksovim navijačima sugeriše da će se meč igrati u Bačkoj Topoli.

Zainteresovani ste da putujete na gostovanje u Srbiju? Savet je da onda budete smešteni u Beogradu, a ne u Novom Sadu ili Bačkoj Topoli. Utakmica se igra na stadionu TSC-a, a više informacija sledi“, navedeno je u poruci navijačima Ajaksa.

Dakle navijači Stare dame će po svemu sudeći morati da provedu sat ili dva (u zavisnosti od stadiona gde se igra) u putu kako bi bodrili voljeni klub u istorijskoj utakmici u Evropi.

Prvi meč je u Amsterdamu 25. jula, dok je revanš 1. avgusta . Poraženi tim će pohod ka Evropi nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

FK VojvodinaAjaksKarađorđe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara