Lukas Okampos (Reuters)
Lukas Okampos (Reuters)

Ajaks pronašao Antonijevu zamenu u Sevilji: Riverov đak stiže za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 17:31

Lukas Okampos stiže u Amsterdam

Pukao je rekord u Amsterdamu, Ajaks je za 95.000.000 evra prodao Antonija Mančester Junajtedu, pa ekspresno dogovorio transfer čoveka koji bi trebalo da uskoči u njegove kopače. Prethodnih dana tehnički direktor Kopljanika Geri Hamstra i pomoćnik mu Klas Jan Huntelar nisu uspeli da se dogovre sa Čelsijem kako bi na Johan Krojf arenu vratio Hakima Zijeha, ali je pronašao zajednički jezik sa Seviljnom po pitanju kupovine Lukasa Okamposa.

Ajaks ne samo da je u poslednja dva meseca probio rekord postavljen leta 2020. godine sa utrošenih 63.000.000 evra u jednom prelaznog roku, već će ga po svoj prilici i duplirati. Novinar Telegrafa Majk Vervej, ujedno i jedan od najupućenijih ljudi u Holandiji po pitanju dešavanja u taboru Kopljanika tvrdi da će Sevilji pripasti oko 20.000.000 evra. Kako je Ajaks već potrošio 101.100.000 evra, sa potpisom Argentinca po izdacima bi preskočio Juventus, stao uz rame sa Mančester Sitijem, Pari Sen Žermenom, mada će potrošnja dva finansijski najmoćnija kluba planete dodatno rasti kupovinama Manuela Akandžija, odnosno Karlosa Solera.

Izabrane vesti

Šampion Holandije će dobiti krilo raskošnog talenta, ali i čoveka za kojeg malo ko može da garantuje da će konstantno prikazivati sadržajne partije. Naime đak River Plejta je sposoban da igra sjajan fudbal, ali samo kada "namesti glavu". Naročito se izgubio sredinom prošle decenije u Italiji kao fudbaler Milana i Đenove, a ni prošla sezona na Ramon Sančez Pishuanu nije bila preterano plodonosna sa šest golova i četiri asistencije na 30 utakmica. U Erediviziji bi ipak trebalo da mu bude znatno lakše.

Okampos poslednjih dana nije trenirao sa saigračima u Sevilji, a primećen je i na aerodromu u Andaluziji tako da su opcije poput Leona Bejlija i Džastina Klajverta (seli se u Fulam) otpale. Momak iz Kilmesa će izvesno postati deveto pojačanje Ajaksa ovog leta pošto su pre njega stigli Stiven Bergvajn, Kalvin Basi, Brajan Brobi, Oven Vajndal, Ahmetdžan Kaplan, Francisko Konseisao, Horhe Sančes i Lorenco Luka.

Trener Kopljanika Alfred Šrojeder je bio izričito protiv prodaje Antonija, ali neće imati vremena da tuguje, već da što pre smisli kako da u svoj sistem implementira Okamposa, fudbalera kojeg je Sevilja pre tri godine platila Marselju 15.000.000 evra.

Jeste Ajaks ovog leta prebacio trošak od 100.000.000 evra, ali ne sme se zaboraviti da je prodajama Entonija, Lisandra Martineza, Sebastijana Alea, Rajana Gravenberha, Pera Skursa, Nikolasa Taljafika i Dominika Kotarskog prihodovao 216.000.000 evra i da je na pragu rekordne zarade u jednom prelaznom roku.


tagovi

Lukas OkamposAjaksSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara