Gabrijel Majshoj (desno) u dresu reprezentacije Holandije (©AFP)
Gabrijel Majshoj (desno) u dresu reprezentacije Holandije (©AFP)

Ajaks puca po svim šavovima: Najveći talenat bi mogao da pređe bez obeštećenja u Siti

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 11:23

Još jedne zabrinjavajuće vesti za amsterdamskog velikana pred prvenstveni meč sa Volendamom (četvrtak, 20)

Porazi u nizu, poslednje mesto u Erediviziji i spuštanje na najniže grane u istoriji stvari su zbog kojih nije lako biti navijač Ajaksa ove sezone. Ovog četvrtka od 20 časova, u zaostalom meču 3. kola Eredivizije, Kopljanici će ugostiti doskorašnjeg fenjeraša Volendam i vrlo verovatno će pobeći iz zone ispadanja. Međutim, i pred taj meč sačekala ih je još jedna neprijatna vest – Ajaks će vrlo verovatno ostati bez svog najtalentovanijeg fudbalera, i to bez obeštećenja.

Reč je o Gabrijelu Majshoju, 18-godišnjem ofanzivnom vezisti koji igra za mladi tim Ajaksa. Iako je zbog povrede propustio poslednja četiri meča, i dalje je Majshoj najbolji strelac te ekipe sa pet pogodaka, a uz to ima i dve asistencije.

Izabrane vesti

Prvi put je šira javnost čula za njega tokom leta, pošto je priključen pripremama prvog tima. Iako je čak bio i strelac protiv Den Boša, nije ubedio doskorašnjeg trenera Morisa Stajna da je dovoljno sazreo za prvi tim. Ostao je još jednu sezonu u mladoj ekipi, što mu se očigledno nije dopalo.

Holandski i engleski mediji redom su pisali u sredu da je Majshoj blizu odluke da napusti Amsterdam na leto, zato što se za njegov potpis javio aktuelni šampion Evrope Mančester Siti. Verovatno su mu Građani namenili ulogu koju su dobili srpski fudbaleri Slobodan Tedić i Filip Stevanović, da se dokazuje kroz pozajmice, ali kako mu na leto ističe ugovor sa Ajaksom, ništa ga ne sprečava da potpiše za koga hoće.


20.00: (1,27) Ajaks (6,25) Volendam (9,50)


Kopljanici su navodno već ponudili ugovor Majshoju, ali on ne žuri sa potpisivanjem. Ima omladinski reprezentativac Holandije dovoljno vremena i prostora da odabere najbolju i finansijski najisplativiju opciju. Majshoj je rođen u Amsterdamu, ali je poreklom iz Gane i ima i pasoš te afričke zemlje, tako da još uvek može da bira između dve reprezentacije.

Što se tiče utakmice Ajaksa sa Volendamom, to će biti debitantski meč novog trenera Džona van et Šipa. Njegov prvi zadatak biće da povrati igračima samopouzdanje i da se prekine serija od četiri uzastopna poraza, zaključno sa debaklom u Ajndhovenu protiv PSV-a (2:5) prošlog vikenda.

Ajaks na pobedu čeka još od 24. oktobra i meča sa Ludogorecom (4:1) u Razgradu, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Od tada je odigrao 10 mečeva u svim takmičenjima, uz katastrofalan učinak od tri remija i sedam poraza.

Do nedavno je Volendam nosio fenjer u Erediviziji, ali je sa dve pobede u prethodna tri kola došao do sedmog boda i 16. pozicije na tabeli. Sada ima dva poena više od Kopljanika, doduše uz odigranu utakmicu više.

Ajaks i Volendam su se poslednji put sastali u januaru ove godine, kada su u Amsterdamu odigrali 1:1. Tim remijem je prekinuta serija od osam uzastopnih prvenstvenih pobeda Kopljanika u direktnim okršajima.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


HOLANDIJA 1 – 3. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Četvrtak

20.00: (1,27) Ajaks (6,25) Volendam (9,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksMančester SitiVolendamEredivizijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara