Stiven berhujs (Reuters)
Stiven berhujs (Reuters)

Ajaks u finalu, gledaćemo derbi za trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 22:16

Još jedan korak bliže odbrani duple krune

Ajaks i PSV Ajndhoven vode mrtvu trku u Erediviziji za titulu šampiona Holandije, a dva velikana tamošnjeg fudbala će odlučivati i o trofeju u nacionalnom kupu.

Nakon Filipsovaca, večeras su i amsterdamski Kopljanici obezbedili plasman u finale Kupa Holandije.

Izabrane vesti

Ajaks je ez većih problema u polufinalu savladao AZ u Alkmaru sa 2:0 i zakazao finalni okršaj 17. aprila u Roterdamu protiv ljutog rivala. Ajaks je tako ima lepu šansu da prvi put u ovom veku odbrani duplu krunu s obzirom da je i prošle sezone osvojio dva najbitnija trofeja u holandskom fudbalu.

Meč je počeo zvaničnim oproštajem od fudbala Alkmarove legende Rona Flara koji je pre mesec dana zbog povreda odlučio da završi igračku karijeru u 35. godini. U Alkmaru je u dva mandata proveo osam sezona.

AZ je dočekao meč pun optimizma s obzirom da je neporažen na 19 poslednjih utakmica, a pobedio je 15 od minulih 16. Uključujući tu i prvenstvni trijumf nad Ajaksom u decembru. Ali večeras je toj seriji došao kraj… Ajaks je desetak minuta bolje igre krunisao pogotkom Stivena Berhujsa. Krilni napadač je pogodio snažnim šutem sa 17 metara uz samo stativu.

Ajaks je u nastavku rutinski kontrolisao vođstvo, bio bolji i ulascima Taljafika i Klasena zapečatio utakmicu. Argentinac je u 89. minutu probio po levom boku i uputio idealnu loptu na peterac gde je bio Klasen da reši sve dileme.

Ajaksu sada slede lakšu rivalu prvenstvu poput RKC-a i Kambura, a onda dva jako bitna meča protiv Benfike i Fajenorda u roku od samo pet dana.


tagovi

Stiven Berghujs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara