Radost igrača Rendžersa (©Reuters)
Radost igrača Rendžersa (©Reuters)

Ajbroks kao utočište: Treći šamar bi bio koban, Napoli se uzda u Hviču

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.09.22. | 13:06

Rendžersu hitno potrebna injekcija samopuzdanja posle brodoloma u duelu sa Seltikom i na otvaranju grupne faze Lige šampiona

Gust raspored zbog zimskog svetskog prvenstva u Kataru jednostavno ne dozvoljava pauzu za najbolje evropske timove. U zanimljivoj Grupi A na Ajbroks parku u Glazgovu, Rendžers u drugom kolu dočekuje Napoli. Sastav iz Kampanje bio je jedini italijanski predstavnik koji je ostvario pobedu u premijernoj rundi grupne faze. Dok Milan, Inter i Juventus nisu uspeli da se raduju, Napolitanci su pregazili prošlogodišnjeg finalistu Liverpul sa 4:1 na stadionu Dijego Armando Maradona i još jednom opravdali reputaciju "neprijatelja" tima sa Enfilda.

Početak elitnog takmičenja za Rendžerse počeo je sasvim drugačije. Policajci su glatko poraženi 4:0 u Amsterdamu od Ajaksa, što je bio drugi šamar u samo par dana. Još bolniji, se desio pred meč u Holandiji, kada je Rendžers deklasiran od strane velikog rivala Seltika (4:0).

Izabrane vesti

Policajci su mogli da osvoje tri titule prošle sezone. Titulu nacionalnog šampiona im je uzeo upravo Seltik, u Ligi Evrope je poražen od Ajntrahta, a na kraju su morali da se zadovolje Kupom Škotske kao jedinim peharom. Međutim, posle kvalifikacija za Ligu šampiona i mečeva protiv Union Sen Žiloaza i PSV-a, momci Đovanija van Bronkhorsta su se vratili u društvo najboljih.

21.00: (4,60) Rendžers (3,70) Napoli (1,85)

Ajbroks je utočište. Tamo su se Policajci već dobro predstavili u kvalifikacijama, a takođe je ohrabrujuće što Rendžers samo jednom izgubio prve dve utakmice u fazi po grupama, iako je eliminisan u osnovnom delu u devet od poslednjih deset učešća u Ligi šampiona. U prošlogodišnjoj kampanji Lige Evrope Rendžers je izgubio samo jednu utakmicu kod kuće - od Liona u grupnoj fazi. Na evropskom nivou, ekipa iz Glazgova zna kako da impresionira i ima ogromnu korist od podrške navijača. Pre svega, Rendžers bi trebalo da bude izuzetno motivisan zbog poslednja dva očajna izdanja. Hitno su mu potrebni i bodovi kako posle samo dva meča ne bi ostao bez šanse u grupi.

Bivši italijanski defanzivac Lorenco Amoruzo, koji je odigrao 149 takmičarskih duela za Rendžerse, potvrđuje snagu publike u intervjuu za italijanski Tuttomercatoweb.

"Istina je da je gledanje Spaletijevog Napolija praznik za oči i bilo je jasno iz utakmice protiv Liverpula da ovaj tim može da se takmiči sa bilo kim. Ali Rendžers će imati sjajnu pozadinu iza sebe. Kada vas bodri 55.000 navijača, osećate se kao da možete da letite. To će definitivno biti veoma težak test za Napoli", poručio je Amoruzo.

Škotskom timu nedostaje niz igrača. Povređeni su Lorens, Dejvis, Satar, Hadži i Helander. Napoli će stići bez jednog od glavnih asova Viktora Osimena, ali neće biti ni Lozana i Demea. Ofanzivac Partenopeja povređen je u duelu sa Liverpulom i odsustvovaće još nekoliko nedelja. Đovani Simeone čeka svoju šansu, a Hviča Kvarachelija ju je odavno iskoristio i postao zamajac dobrog timskog početka sezone.

Napoli je imao jaku prošlu sezonu u Seriji A. Kao nagradu za treće mesto uključio se u kontinentlnu elitu ove sezone. Evropski nastupi u Ligi Evrope prošle godine bili su manje ubedljivi. Iako su Napolitanci preživeli grupnu fazu, eliminisani su odmah u nokaut fazi od Barselone.

S druge strane, početak u Ligi šampiona prošle nedelje je obećavajuć. Prošlogodišnji finalista Liverpul ispraćen je kući sa četiri gola u mreži (4:1). Redsi su "uhvaćeni" u veoma lošoj fazi, jer nedeljama zaostaju za formom. Poraz podno Vezuva već je bio pomalo očigledan za tim sa Enfilda, jer u četiri od poslednjih pet susreta sa Liverpulom Napoli nije izašao sa terena kao poražen.

Međutim, loša forma Engleza nikako ne bi trebalo da umanji učinak momaka Lučana Spaletija. Jer Napoli je pokazao atraktivan i ofanzivan fudbal koji karakteriše tim pod palicom stručnjaka iz Toskane, čak i protiv vrhunskog tima u Premijer ligi. Iz tog razloga, a svakako i zbog činjenice da je prošle sezone uz Milan bio najjači gostujući tim u Seriji A, u predstojeći meč ide kao favorit. Ipak, Napoli sigurno još nije svrstan u pravi evropski vrhunski tim. Tu i tamo još mu nedostaje konstantnost u nastupima.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Sreda

GRUPA E

18.45: (1,30) Milan (5,80) Dinamo Zagreb (12,0)

21.00: (1,40) Čelsi (4,90) Salcburg (9,00)

GRUPA F

18.45: (3,35) Šahtjor (3,40) Seltik (2,30)

21.00: (1,58) Real Madrid (4,10) RB Lajpcig (5,70)

GRUPA G

21.00: (1,23) Mančester Siti (7,25) Dortmund (13,0)

21.00: (3,40) Kopenhagen (3,35) Sevilja (2,30)

GRUPA H

21.00: (2,30) Juventus (3,35) Benfika (3,40)

21.00: (12,0) Makabi Haifa (7,25) PSŽ (1,20)

***kvote su podložne promenama

GRUPA A

Utorak

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

/Salah 17, Matip 89 - Kudus 27/

Sreda

21.00: (4,60) Rendžers (3,70) Napoli (1,85)

GRUPA B

Utorak

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)

/Đutgla 15p, Souva 47, Skov Olsen 52, Nusa 89/

Leverkuzen - Marselj 2:0 (0:0)

/Andrić 84, Dijabi 87/

GRUPA C

Utorak

Plzenj - Inter 0:2 (0:1)

/Džeko 20, Damfris 71/

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

/Ernandez 50, Sane 54/

GRUPA D

Utorak

Sporting - Totenhem 2:0 (0:0)

/Paulinjo 90, Gomeš 90+3/

Marselj - Ajntraht 0:1 (0:1)

/Lindstrom 43/



tagovi

Liga šampionaNapoliGlazgov RendžersRendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara