undefined
undefined

Ajntraht bez dvojice najboljih nema šta da traži u Napulju, Spaleti hoće da ga pamte kao istorijsku ličnost

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.03.23. | 11:33

"Kada su Muani i Lidstrem bili u timu, u prvom meču, poraženi smo. Njihov izostanak ne mora ništa da znači", podseća Oliver Glazner

Po svim parametrima, iz svih uglova gledano, ova bi sezona trebalo da bude - i verovatno će biti - istorijska za Napoli. Teško je verovati da četa Lučana Spaletija može da ispusti 18 bodova viška u Seriji A i ostane bez prve titule još od vremena Dijega Maradone; i maltene jedako je teško zamisliti da bi Napolitanci večeras mogli da proćerdaju dva gola prednosti stečena u Frankfurtu, te da tako ostanu bez svog prvog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Istorija, dakle, na svakom koraku...

Izabrane vesti

Nije rival za potcenjivanje i tek tako precrtavanje nakon prvih 90 minuta (dvomeča), ali imajući u vidu sve okolnosti zaista je teško zamisliti na koji bi to način Ajntraht mogao da se suprotstavi moćnom i razigranom domaćinu.

Ekipa Olivera Glaznera ne samo da je u velikom padu forme oličenom u seriji bez pobede što traje već mesec dana (dva poraza, dva remija), nego je i žestoko oslabljena. Zbog crvenog kartona u prvoj utakmici austrijuski stručnjak neće moći da računa na prvog strelca i asistenta tima, Randala Kolo Muanija (16+14), odnosno jednog od najvažnijih igrača Ajntrahta ove sezone, Danca Jespera Lindstrema. Takođe, zbog povrede u Napulj nije otputovao sve bolji Erik Žunior Dina Embimbe.

21.00: (1,48) Napoli (4,50) Ajntraht (7,75)

Ono što je posebno pogodilo nemačkog predstavnika jeste zabrana prisustva njegovih navijača na utakmici od strane čelnika grada Napulja. Poznato je da ekipu iz Frankfurta na evropskim gostovanjima prati i po 30.000 navijača, što su dobro na svojoj koži osetili u Barseloni protekle sezone, kada su na Kamp Nouu imali prilično neprijateljski ambijent. Na kraju se sve završilo eliminacijom Barse...

Svesni neprijatne situacije koja bi mogla da nastane, a pod parolom kako žele da izbegnu nerede, nadležni su doneli odluku o zabrani oraganizovanog dolaska navijača iz Frankfurta.

Ajntraht tako u 'nemoguću misiju' ulazi s dva gola minusa, bez dvojice ponajboljih igrača i bez ozbiljnog vetra u leđa koji predstavlja njegova publika.

Gosti u takvoj situaciji najveće nade polažu u Japanca Daičija Kamadu, želju Rafaela Borea da se dokaže (jer je izgubio mesto u startnih 11), te uvek opasan prekid Filipa Maksa.

NAPOLI - AJNTRAHT FRANKFURT (21.00)

Napulj. Stadion: Dijego Armando Maradona.

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Mario Rui - Zambo Angisa, Lobotka, Zjelinski - Politano, Osimen, Kvarachelija.

Ajntraht Frankfurt (3-4-2-1): Trap - Tuta, Jakić, Endika - Knauf, Rode, Sou, Maks - Gece, Kamada - Bore.

* * *

Oliver Glazner se osvrnuo na probleme s kojima se susreće, ali i podsetio:

"Kada su Muani i Lidstrem bili u timu, u prvom meču, poraženi smo. Njihov izostanak ne mora ništa da znači. Naravno, to nam oteževa posao, međutim razmišljamo o drugim rešenjima. Mnogi su se pokazali veoma dobrom na poslednjim treninzima".

Austrijanac kaže još da će mu faliti navijači, no poručuje da preokret nije nemoguć:

"Voleli bismo da imamo podršku na koju smo navikli. Nažalost, tako je kako je. Ne želim da se mešam u politiku. Što se tiče same utakmice ne deluje mi nerealno da postignemo tri gola. Ili da dođemo do penala. Ne želim da delujem prepotentno, ipak se radi o veoma snažnom rivalu, ali to su naši ciljevi".

KO POSTIŽE GOL? KVOTA NA OSIMENA JE 2,00, A OVDE POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU!

Napolitanci su nakon sjajne serije pobeda izgubili kod kuće od Lacija, a onda se vratili na pravi put u meču sa Atalantom za vikend. Tako puni samopouzdanja čekaju ovaj revanš.

Đakomo Raspadori jedini je igrač na koga Spaleti ne može da računa. U pogon su se vratili Aleks Meret, štoper Kim i Irving Lozano. Italijani pišu da trener lidera Serije A ima samo dve dileme: jedna na levom boku, da li će od prvog minuta staviti Marija Ruija ili Matijasa Oliveiru; druga se tiče ofanzivaca, ko će uz Osimena i Kvarcheliju - Mateo Politano ili pomenuti Lozano?

Napoli je postigao najmanje tri gola u svakom meču kod kuće u ovosezonskoj Ligi šampiona, međutim nikada ranije nije uspeo da se probije među osam. U ovoj fazi izbacivali su ga Čelsi (2011/12), i to nakon 3:1 u prvoj utakmici, zatim Real Madrid (2016/17) i Barselona (2019/20). U svakom od tih okršaja Napoli je bio autsajder. Sada prvi put igra kao apsolutni favorit i jednom nogom je u četvrtfinalu.

"Velike ekipe su sastavljene od velikih igrača. Moramo da ispišemo istoriju večeras i pokažemo da smo veliki tim. žarko želimo da postanemo deo istorije ovog grada i kluba. Ne mislim da mojim momcima može da se stavi dodatni protisak na pleća, jer svedočio sam kako se nose i sa pozitivnim i sa negativnim situacijama tokom ove sezone. Zaboravili smo šta je bilo u prvoj utakmici, idemo po novu pobedu. Igraćemo kao da je finale", poručio je Lučano Spaleti.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Ranije odigrano

Klub Briž – Benfika 1:5, prvi meč 0:2

Milan – Totenhem 0:0, prvi meč 1:0

Borusija Dortmund – Čelsi 0:2, prvi meč 1:0

Pari Sen Žermen – Bajern 0:2, prvi meč 0:1

Juče

Mančester Siti - Lajpcig 7:0 (3:0), prvi meč 1:1

/Haland 22, 24, 45+2, 53, 57, Gundogan 49, De Brujne 90+2/

Porto - Inter 0:0, prvi meč 0:1

Danas

21.00: (1,48) Napoli (4,50) Ajntraht (7,75), prvi meč 2:0

21.00: (2,50) Real Madrid (3,85) Liverpul (2,75), prvi meč 5:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaNapoliAjntrahtAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara