Belingem proslavlja novi gol (©Reuters)
Belingem proslavlja novi gol (©Reuters)

Ajntraht zakinut za penal, Adejemiju sudije progledale kroz prste: Dortmund radi na Belingemov pogon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 20:33

Žaliće se u Frankfurtu...

Rasipala je Borusija Dortmund bodove, delila ih je i šakom i kapom u poslednjih mesec dana - bila u seriji od tri meča bez trijumfa i u tom intervalu ostala kratka za sedam poena - ali je u šampionskoj trci ostala. Zaostatak za minhenskim Bajernom gotovo i da ne postoji, deli ih jedna pobeda, a izdanje Milionera u gradu na Majni i te kako greje srca navijačima i uliva im veru da konačno mogu do Salatare.

Smenjuju se kiša i sunce na Vestfalenu ove sezone, ponovo je stigao berićetan period. Milioneri su se iživljavali nad Štutgartom, naplatili su im “petardu” i zatim remijem sa Mančester Sitijem overili plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Šlag na torti je trijumfalni marš kroz Frankfurt kojim je tim Edina Terzića potvrdio da je u igri - 2:1 (1:1). 

Izabrane vesti

Ajntraht je ostao praznih šaka, Džud Belingem je još jedanput demonstrirao kakav je majstor, kako zalama i završava akcije, i zbog čega je na radaru Real Madrida, najvećeg kluba na svetu. Za nagradu Zlatni dečko možda je i nepravedno uskraćen, za veliki transfer najkasnije na kraju sezone - moguće i već tokom zime - definitivno neće. Devetim golom u sezoni, računajući sva takmičenja, a trećim u Bundesligi, potpisao je poraz frankfurtskog kluba.

Munjevita transformacija Borusije Dortmund i hladnokrvnost Džuda Belingema odneli su bodove iz Frankfurta, a u Ajntrahtu bi dodali i - sudije. Prevideli su arbitri potez Karima Adejemija koji je u finišu prvog poluvremena u kaznenom prostoru rukama s leđa odgurno Jespera Lindstrema. Danski ofanzivac nije mogao do lopte koja se odbila od stative u peterac. Sudije su ostale neme, kao i VAR soba.  

Varničilo je na terenu kada je Lindstrem srušen, bio je to uvod u niz sukoba i mini-obračunima u drugom poluvremenu, ali do isključenja nije došlo. Fudbaleri Ajntrahta su ogorčeni napustili teren, Borusijini su vezane pobede u Bundesligi proslavili sa navijačima. A, da bi Dortmund prvi put sa gostovanja mogao kući da se vrati s trijum još od kraja avgusta, kada je tri boda osvojio u Berlinu, nagovestio je Julijan Brant.  

Promešao je Donjel Malen odbranu Ajntrahta, digao glavu i ubacio u srce šesnaesterca, a Brant je postigao treći gol u mesecu oktobru. Poništio ga je kroz pet minuta Daiči Kamada, koji je u strašnoj seriji. Samo u poslednjih mesec dana japanski reprezentativac je pet golova kombinovano u šampionatu Nemačke i Ligi šampiona. Definitivno ne mora da brine za odlazak na Mundijal. Zatresao je mrežu s ivice kaznenog prostora, iako je proklizao, međutim, ovoga puta pogodak nije bio vredan bod(ova). Glavni krivac je - Džud Belingem.

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak

Verder - Herta 1:0 (0:0)

/Filkrug 85/

Subota

Bajern - Majnc 6:2 (3:1)

/Gnabri 5, Musijala 28, Mane 43, Gorecka 58, Tel 79, Čupo Moting 86 - Vidmer 45+4, Ingvartsen 82/

RB Lajpcig - Leverkuzen 2:0 (1:0)

/Nkunku 32, Verner 83/

Štutgart - Augzburg 2:1 (1:1)

/Žirasi 15, Anton 90+1 - Najderlehner 4/

Volfzburg - Bohum 4:0 (2:0)

/Nmeka 27, 58, Baku 35, Vind 80/

Ajntraht - Dortmund 1:2 (1:1)

/Kamada 26 - Brant 21, Belingem 52/

Nedelja

15.30: (2,15) Union Berlin (3,50) Menhengladbah (3,60)

17.30: (4,20) Šalke (3,60) Frajburg (1,95)

19.30: (2,75) Keln (3,40) Hofenhajm (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundAjntraht FrankfurtBundesligaJulijan BrantDžud BelingemDonjel MalenJusufa Mukoko

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara