Gabrijel Milito dok je vodio Argentinos juniors (Reuters)
Gabrijel Milito dok je vodio Argentinos juniors (Reuters)

Ako je igrao u Barsi, mora i da igra kao Barsa: Milito sakrio loptu za prvu pobedu Brazilaca u Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 03:26

Atletiko Mineiro ubedljiv na gostovanju Karakasu

Morali su Brazilci da čekaju tri dana da bi u 65. izdanju Kopa Libertadores svedočili pobedi zemljaka. Nisu uspeli prvak dražve Palmeiras, niti vicešampion Gremio, baš ni kao tim koji je dugo bio vodeći u tamošnjoj Seriji A, Botafogo, čak ni poslednja dva osvajača najbitnijeg pehara na teritoriji Južne Amerike, Fluminense i Flamengo. A onda se pojavio Atletiko Mineiro i autoritativno prošao kroz Venecuelu.

Popularni Galo je ubedljivo dobio Karakas (4:1) u drugoj utakmici koju je kao trener vodio Gabrijel Milito. Učinio je to tako da o trijumfu u premijernom kolu Grupe G priča ceo kontinent. Ne samo zbog rezultata, već zbog načina igre. Atletiko je doslovce sakrio loptu ekipi iz Venecuele i bio toliko dominantan u polju da je podsetio da Barselonu iz vremena kad je Milito bio njen deo (2007-2012) ili zaličio na modernu verziju Mančester Sitija. Udavio je protivnika.

Izabrane vesti

O tome svedoči podatak da je Atleitko Mineiro ostvario rekorde po broju dodavanja, ukupnih i uspešnih, na obračunu poslednjih deset godina u Kopa Libertadores. Od 791 dodavanja čak 728 su bila precizna. Nesrećni momci iz Kakarasa su trčali, a nisu znali gde je lopta.

Zato i ne čudi što je gost već u prvom poluvremenu dao tri gola (Bruno Fuks, Giljerme Arana, Paulinjo) i što je u nastavku dodao još jedan (Paulinjo), pokazavši da može da bude uticajan i bez pogotka Hulka

Bilo je to dovoljno da Atletiko nastavi odličan učinak u duelima sa ekipama iz Venecuele u pomenutom takmičenju. Na devet utakmica ima sedam pobeda i samo dva nerešena ishoda.

Ima i veliko samopouzdanje kojim će otići na revanš finala plej-ofa države Mineiro. U prvom susretu sa Kruzeirom bilo je 2:2 i već u nedelju će Milito biti u prilici da osvoji pehar. Bude li mu tim igrao kao u Venecueli...



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresAtletiko MineiroGabrijel Milito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara