Pol Pogba (Reuters)
Pol Pogba (Reuters)

Ako je ovo bila Pogbina poslednja utakmica za Mančester Junajted, onda nikome neće nedostajati

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.10.21. | 14:35

Pol Skols kritikovao francuskog vezistu

Povratak Pola Pogbe na Old Traford pre četiri i po godine je trebalo da okrene točak istorije i da odbegli sin vrati Crvene đavole na puteve stare slave. Došao je kao najskuplji igrač u istoriji kluba i Premijer lige ali nije doneo nikakav korak napred.

Ugovor mu ističe narednog leta a njegov agent Mino Rajola je već najavio da neće razgovarati o produžetku do aprila. Prilično je jasno da mu Rajola traži izlaz i da radi isto što i sa Donarumom u Milanu. Njegov cilj je da igrač ode bez obeštećenja što će značiti veće bonuse i provizije za njega i Pogbu. Junajted pokušava da izbegne taj scenario ali čini se da na Pogbu više gleda kao na finansijski kapital nego kao na fudbalsku vrednost. Sa plaćenim obeštećenjem od 105.000.000 i Pogbinim platama koje su za pet godina koštale klub skoro 90.000.000 evra, čist gubitak Junajteda ako Francuz ode za džabe bi bio blizu 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ulaganje od 200.000.000 evra u Pogbu se definitivno nije vratilo na terenu, pa izgleda da su se na Old Trafordu pomirili sa jednom od najskupljih grešaka u istoriji fudbala.

“Pogba je ušao na poluvremenu da proba da pomogne timu, da malo stane na loptu, da pokaže koliko je jak na sredini terena… I onda je poklonio gol protivniku?! Posle toga je isključen zbog glupog starta. Sa 0:5 i 10 igrača, morate da se zamislite da li je Solskjer i dalje trener u ekipi i da li ćemo Pogbu opet nekad videti u dresu Mančester Junajteda. On će verovatno opet zaigrati za Junajted, ali isto tako mislim da klubu baš ništa neće nedostajati i ako ne odigra više nijedan meč. Imao je brojne prilike, ponavljao je da mu fali kontinuitet, a onda je uradio ovo što je uradio i pokazao potpuno nepoštovanje prema treneru i saigračima”, rekao je legendarni Pol Skols.

Slavni Englez ne bi više trpeo i čekao Pogbu.

“On već nekoliko godina pravi pakao u ekipi. Svi znaju kakav je talenat, svi mu veruju, pokušavaju da mu nameste glavu u nadi da bude igrač kakav bi trebalo da bude. I uz sve to, on ne želi da potpiše novi ugovor, drži klub kao taoca i onda uradi ovo što je uradio. Da me ne shvatite pogrešno, to nije Solskjerova greška”.

Mančester Junajted je vić bio izgubljen, Liverpul je vodio 5:0 a onda je Pol Pogba ostavio saigrače da se sami koprcaju u mulju u kojem su bili do guše. Iako je sve uprskao, veći deo krivice pada na druge.

“Mislim da su trenera ponele emocije posle preokreta protiv Atalante. Nije trebalo toliko da se osvrće na tu utakmicu pred duel sa ekipom kao što je Liverpul. Nije u pitanju nedostatak želje i truda, već su taktički nadigrani tamo gde je postojala bojazan da će biti nadigrani”, kaže Skols.


tagovi

Pol PogbaPol Skols

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara