Ako je PSŽ reper, Nirnberg dobija

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.07.19. | 09:32

Der klub remizirao sa Svecima na pripremama, dok je Dinamo iz Drezdena ubedljivo izgubio od francuskog tima (13.00)

Sudar nezadovoljnih u uvodnoj rundi Cvajte. Ne mogu Dinamo i Nirnberg da budu spokojni posle razočaravajuće sezone, a posebno Der klub koji je ispao iz društva najboljih. Sastav iz Drezdena je bio vrlo skroman u drugoligaškom društvu i kompletno prvenstvo je proveo u donjem delu tabele, s tim da nije bio blizu zone ispadanja. Oba tima su bez pobede odigrali poslednja dva prijateljska meča, a prethodni međusobni okršaj, takođe u drugoligaškom društvu je 2018. godine završen remijem 1:1.

Sezona za zaborav je iza Dinama i jasno je da ima želju da sve popravi u novoj sezoni, koju otvara duelom protiv bivšeg prvoligaša. Nisu žuto-crni menjali trenera pošto je Kristijan Fiel na klupu ionako seo u februaru ove godine i do kraja prvenstva je ostvario cilj izborivši opstanak. Nisu igrali baš nešto osetno bolje pod njegovim vodstvom, a u finišu sezone su se smenjivale pobede na domaćem i porazi na gostujućim terenima. Napustili su Dinamo neki igrači ovog leta i tu treba pomenuti Mlapu, Berka, Gontera i štopera Dumića, koji je tu ionako bio na pozajmici. U Drezden su stigle zamene i čini se da je Dinamo jači nego prošle sezone sa novim golmanom Brolom, veznjacima Klingenburgom i Tafernerom, a tu je i iskusni defanzivac Kris Leve koji je stigao iz Hadersfilda. U poslednjoj proveri ekipa sa Rudolf Harbig stadiona igrali je protiv snažnog Par Sen Žermena i teško je stradala sa 6:1. Jedini na listi povređenih je kapiten Marko Hartman, a neki od novajlija će sigurno zaigrati od prvog minuta.

Izabrane vesti

Četiri vezane sezone je Nirnberg igrao u drugoligaškom društvu i onda je konačno uspeo da se vrati u Bundesligu. Nadali su se u Der klubu da mogu da potraju dugo među prvoligašima, ali nakon samo jedne sezone su opet u Cvajti. Samo na početku prošlog prvenstva su igrali dobro, a onda su pali u zonu ispadanja i više nisu uspeli da se izvuku. Završili su kao poslednji i ostvarili su samo tri pobede u toku celog prvenstva, a na gostovanjima nisu savladali nikoga i osvojili su svega tri boda. Menjali su trenere u toku sezone i sada u ovo prvenstvo ulaze sa novim stručnjakom na klupi. To je Austrijanac Damir Kanadi, a cilj je naravno povratak u društvo najboljih. Napustili su ih neki važni igrači, što je i logično s obzirom na ispadanje. Otišli su Leven, Libold, Everton, golman Bredlov i još neki igrači koji su tu bili na pozajmici. Tu su i brojna pojačanja i čini se da će napadač Nikola Dovedan odmah biti i starter, kao i iskusni defanzivac Oliver Sorg, koji je stigao iz Hanovera. Takođe se nameću Sorensen na štoperu i levi bočni Handverker. Ima Nirnbeg nekoliko povređenih igrača, poput Virdžila Misiđana, bivšeg asa Ludogoreca i Adama Zrelaka, a ohrabruje da je u poslednjoj proveri odigrao 1:1 protiv PSž-a.

BUNDESLIGA 2 - 1. KOLO

Petak
Štutgart - Hanover 2:1 (2:1)
/Gomez 29, Didavi 36 - Avuđa 39ag/

Subota
13.00:  (2,75) Dinamo Drezden  (3,25)  Nirnberg (2,60) 
15.30:  (2,15) Holštajn Kil  (3,45)  Sandhauzen (3,35) 
15.30:  (2,65) Osnabrik  (3,25)  Hajdenhajm (2,70) 

Nedelja
13.30:  (1,75) Hamburg  (3,60)  Darmštat (4,90) 
15.30:  (2,15) Grojter Firt (3,35)  Aue (3,50) 
15.30:  (2,40) Jan Regenzburg  (3,35)  Bohum (2,95) 
15.30:  (2,45) Ven  (3,30)  Karlsrue (2,95) 

Ponedeljak
20.30:  (2,25) Bilefeld  (3,35)  Sankt Pauli (3,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara