©Reuters
©Reuters

Ako ne može prvenstvo, može kup: Benfika napada jedini preostali trofej (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 23:38

Još jedno lagano slavlje za sastav Žorža Žesusa

Liga kup je već otišao u Sportingove vitrine, a po svemu sudeći će i 19. šampionska titula, posle isto toliko godina čekanja. Ali jedini preostali trofej neće završiti na stadionu Žoze Alvalade. To je Kup Portugalije. Za njega će se u predgrađu Lisaboa, Oerijasu, 23. maja boriti Braga i Benfika. Orlovi su večeras u velikom stilu potvrdili dominaciju u dvomeču sa Estorilom. Nakon prvobitnih 3:1, večeras su na svom terenu slavili sa laganih 2:0 i na prilično siguran način stigli do velikog finala.

Iako je u igri Orlova više nego evidentna nesigurnost, usled negativnih prvenstvenih rezultata, to ni u najmanjoj meri nije uticalo na stanje rezultata utakmice. Benfika je bila sigurna od početka do kraja meča, bedem ispred odbrane gostiju držao se do 43. minutua, a onda je Gonsalo Ramos pronašao pukotinu. Bio je to plod odličnog presinga domaćina, koji je primorao poslednju liniju gostiju na grešku, Čikinjo je ukrao loptu i uposlio usamljenog Ramosa pred protivničkim golom.

Izabrane vesti

Benfika je i u drugom poluvremenu bila jedni tim koji je napadao na Lužu. Dobre šanse propustili su Pici, Valdšmit i Everton, ali je Valdmšmitova druga šansa bila plodonsosna. Nemac je na sjajan način kruniuso kontru pet na dva u poslednjem minutu i preciznim udarcem stavio tačku na ovaj polufinalni okršaj.

Benfika je do sada imala prilično lagan put do finala, pošto je prethodno eliminisala Belenenseš, Estrelu i Vilafrankense, ali će odlična Braga predstavljati mnogo veći zalogaj za Žesusov tim.

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Sreda

Porto - Braga 2:3 (1:3) /prvi meč 1:1/

/Otavio 30, Marega 75 - Ruiz 9, 14, Pijazon 28/

Četvrtak

Benfika - Estoril 2:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

/Ramos 43, Valdšmit 90/

Finale je zakazano za 23. maj


tagovi

Žorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara