Detalj sa utakmice Sao Paulo - Rasing (©Reuters)
Detalj sa utakmice Sao Paulo - Rasing (©Reuters)

Ako ovako nastave, moraće i Krespo da se skine: Sreća sačuvala Sao Paulo protiv Rasinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.07.21. | 04:57

Brazilci mogu da budu zadovoljni remijem pred revanš u Aveljanedi

Bez petorice igrača iz startne postave jasno je bilo da Sao Paulo čeka težak zadatak protiv Rasinga u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores, međutim, i pored toga domaćin je mogao do povoljnijeg rezultata nego što je 1:1.

Povrede, suspenzija i obaveze u olimpijskoj reprezentaciji Brazila značajno su oslabile tim Ernana Krespa, ali ima Argentinac za čim da žali. Nekoliko odličnih šansi propustili su njegovi igrači u prvom poluvremenu. Bodrio je nekadašnji golgeter u tim trenucima svoje izabranike, pokazivao im kako da se kreću, dovikivao šta da rade... A onda, šok!

Izabrane vesti

Posle nekoliko vezanih prilika za Sao Paulo, u poslednjim sekundama pred odlazak na odmor - hladan tuš za domaćine.

Enco Kopeti je primio loptu na ivici kaznenog, lepo se oslobodio Dijega koji mu je bio na leđima, ušao u sredinu i pronašao poziciju za šut, a onda izuzetno precizno poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Bio je to udarac od kog se domaćini do kraja nisu oporavili. Nedostatak standardnih prvotimaca odrazio se na iskustvo i kvalitet tima. U drugom poluvremenu Sao Paulo je više preživljavao nego igrao fudbal, ali i uspeo u nameri da sačuva remi za revanš u Aveljanedi za sedam dana. Uz obilatu pomoć sreće u 85. minutu, kada je Eugenio Mena propustio zicer da nokautira rivala.

Sa svega dva metra, iz vrlo povoljne pozicije, šutirao je glavom visoko preko gola.

Da je pogodio, zbog svih problema s kojima se Sao Paulo susreće ove sezone - a glavni je loša forma (samo 11 bodova iz 11 mečeva brazilske Serije A) - teško da bi Trikolori uspeli da oporave u revanšu i domognu četvrtfinala.

Ovako, i dalje su u igri. Uz promašaj Mene, tome je doprineo i pogodak Vitora u 36. minutu. I tada je domaćinu bila naklonjena Fortuna, pošto je golmanu i kapitenu Rasinga, Gabrijelu Arijasu, ispala lopta iz ruku nakon što se pred njim odbila od zemlje na centaršut sa desne strane. Na pravom mestu našao se Vitor, koji je ušao u 28. minutu s klupe zbog povrede Edera.

Mnogo toga bilo bi drugačije da je u 38. minutu rezervni napadač Sao Paula iskoristio nesebično dodavanje Velingtona u kontranapadu, međutim, ovaj put je kao pobednik iz duela izašao golman Rasinga, Arijas. Maestralnom intervencijom odbranio je Vitorov šut i sačuvao minimalan zaostatak svom timu, koji je nedugo zatim neutralisao pomenuti Kopeti.

Nema sumnje da će biti uzbudljiv revanš, ali po viđenom - osim ako Ernan Krespo ne odluči da se vrati u kopačke - Rasing deluje bliži prolazu u narednu rundu, gde će se pobednik ovog duela sastati sa boljim iz meča Universidad Katolika - Palmeiras.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Boka Juniors - Atletiko Mineiro 0:0

Sero Portenjo - Fluminense 0:2 (0:0)

/Nene 49, Egidio 61/

Sao Paulo - Rasing 1:1 (1:1)

/Vitor 36 - Kopeti 45+1/

Četvrtak

00.15: (4,00) Univerzidad Katolika (3,40) Palmeiras (1,97)

00.15: (2,00) Velez (3,35) Barselona Gvajakil (3,90)

02.30: (3,90) Defensa i Hustisija (3,40) Flamengo (2,00)

02.30: (1,53) River Plejt (3,25) Argentinos Juniors (6,75)

Petak

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ernan KrespoKopa LibertadoresSao PauloRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara