Ako prođe APOEL Voša ide na Vorsklu ili Dilu Gori

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.07.23. | 14:14

Solidan žreb za Novosađane

Solidan žreb za Vojvodinu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija. Ukoliko eliminišu Apoel fudbaleri Radoslava Bataka igraće protiv boljeg iz dvomeča Vorskla (Ukrajina) – Dila Gori (Gruzija), odlučeno je žrebom u UEFA.

Reklo bi se da ekipu sa Karađorđa čeka teži posao u drugom kolu kvalifikacija, s obzirom da predstavnik Kipra ima ozbiljno evropsko iskustvo.

Izabrane vesti

Reklo bi se da je predstavnik Ukrajine favorit u duelu sa Gruzinama. Reč je o klubu koji je prošlu sezonu završio na petoj poziciji tamošnjeg šampionata. Uglavnom je sastavljen od domaćih igrača, sa izuzetkom četvorice brazilskih internacionalca. Zanimljivo je da je Vorskla u prošlom prvenstvu, i pored ruske intervencije, prvenstvene mečeve igrala na svom stadionu u Poltavi kapaciteta 36.000 mesta.

Vojvodina će, u slučaju da je put odvede u Ukrajinu, morati da bude oprezna. Vorskla je vrlo dobar domaćin, prošče godine su tukli Šahtjor na svom bunjištu.

Dila Gori je prethodnu sezonu završio na trećem mestu prvenstva Gruzije. Međutim, ove takmičarske godine su napravili već iznenađenje. Eliminisali su iz kvalifikacija za Ligu Konferencija slovački DAC. Posle 19 kola u prvenstvu Gruzije zauzimaju petu poziciju.

Postali su poznati širom Evrope kada su napravili iznenađenje i eliminisali splitski Hajduk.


tagovi

Nikola ČumićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara