Rajan Šerki (©AFP)
Rajan Šerki (©AFP)

Aktivirao se i PSŽ u smiraj prelaznog roka: Otišla prva ponuda za Rajana Šerkija

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 11:01

Parižani traže zamenu za Pabla Sarabiju, Lion u dilemi

Mirovao je Pari Sen Žermen na fudbalskom tržištu u prethodne tri i po nedelje, ali se u smiraj prelaznog roka aktivirao. Ekip piše da će šampion Francuske pokušati da dovede Rajana Šerkija, ofanzivnog vezistu Liona.

Interesovanje za Šerkija rodilo se onog trenutka kada je Pablo Sarabija napustio Park prinčeva i potpisao za Vulverhempton. Trener Parižana Kristof Galtje nije krio da bi voleo da dobije još jedno krilo budući da je ostao bez Španca i uprava je krenula u ispunjenje želje.

Izabrane vesti

Čelnici Pari Sen Žermena već nekoliko dana pregovaju sa kolegama iz Liona, a čak su na Grupama stadion poslali i prvu ponudu. Suma nije poznata, ali Ekip ističe da otkako je ona stigla, uprava Liona razmišlja o narednim koracima.

U dilemi su u klubu, jer bi do kraja prelaznog roka mogli da ostanu bez Karla Toko Ekambija (Selta, Ren) i Romena Favra (Lorijan), a potencijalni odlazak Šerkija dodatno bi Loranu Blanu smanjio opcije u napadu. S druge strane, Šerkiju je ostalo još svega godinu i po dana do isteka ugovora i pitanje je da li će Lion imati bolju priliku da zaradi na prodaji 19-godišnjeg ofanzivca.

Šerki je od debija za prvi tim Liona označen kao jedan od talentovanijih i kreativnijih fudbalera svoje generacije, ali ni u jednoj od prethodne tri sezone nije uspeo da se izbori za ozbiljniju minutažu. To međutim nije odvratilo Parižane u nameri da ga angažuju. Uostalom, nije ovo prvi put da se na Parku prinčeva interesuju za Šerkija pošto su pokušali da ga preotmu Lionu onda kada je fudbaler potpistivao prvi profesionalni ugovor sa klubom.


tagovi

Rajan ŠerkiZimski prelazni rok 2023TransferiPari Sen ŽermenLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara