Screenshot: Youtube.com
Screenshot: Youtube.com

Akturkoglu het-trikom izbavio Galatu iz krize (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 20:00

Jako bitan trijumf pulena Fatiha Terima, koji ne odustaju od borbe za vrh

Daleko je Bešiktaš, ali Galatasaraj neće odustati. Boriće se do kraja za titulu, ali i za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Dok lider ekipi Fatiha Terima beži šest bodova, drugoplasirani Fener je posle današnjeg trijumfa samo korak ispred. Nakon serije od tri neuspeha i silnih problema koji su nastali u klubu, upisala je Galata pobedu na gostovanju protiv Geztepea zahvaljujući sjajnoj roli talentovanog Kerema Akturkoglua, koji je zabeležio het-trik - 3:1.

Pisali su lokalni mediji da je predsednik kluba Mustafa Džengiz izgubio strpljenje posle samo boda osvojenog u tri kola koja su prethodila večerašnjem duelu i da je na sastanku izvređao igrače i članove stručnog štaba. Fudbaleri su se odlučili za bojkot, ali ih je Fatih Terim ubedio da se vrate treninzima. Na sve to došli su i silni kadovski problemi, protiv Geztepea zbog povreda nisu bili u stanju da nastupaju stranci Radmael Falkao, Mostafa Mohamed, Rajan Babel, Deandre Jedlin, Rajan Donk i Martins Lines, ali je zato mladi domaći fudbaler preuzeo stvari u svoje ruke.

Izabrane vesti

Akturkoglu se nedavno našao u centru pažnje posle sudara sa Radamelom Falkaom na treningu, nakon čega Kolumbijac morao i na operaciju zbog preloma zigomatične kosti lica. On na sreću nije pretrpeo teže posledice, pa se tako danas našao u timu od prvog minuta i odigrao je fantastično. Sa tri pogotka je trasirao put svojoj ekipi ka jako važnom trijumfu. Galata je i desetkovana bila daleko bolja od domaćina, držali su Terimovi izabranici više loptu u nogama od rivala, imali veliki broj prilika, te su na kraju zasluženo slavili.

Ipak, nije meč počeo dobro po goste iz Istanbula. Goztepe je stigao do prednosti u devetom minutu i to na sjajan način. Bivši fudbaler Lestera Fuseni Dijabate je poleteo i uhvatio strašne polumakazice na ivici kaznenog prostora rivala, Muslera je bio nemoćan. Podigli su se gosti na vreme, samo 10 minuta im je trebalo da poravnaju. Strpljiva akcija po desnij strani, na kraju Dervišoglu proigrava Akturkoglua, koji beži odbrani rivala i sa ivice peterca smešta loptu u mrežu domaće ekipe. U finišu prvog dela igre ponovo je 22-godišnji fudbaler bio u centru pažnje. Još jednom je akcija Galatasaraja tekla po levoj strani, Akturkoglu je prihvatio loptu u protivničkom šesnaestercu, nije časio časa i hitro je raspalio po lopti, poslao ju je u dalji ugao za potpuni preokret.


Otišlo se sa 1:2 na odmor, da bi posle nešto više od 15 minuta igre domaći igrači skrivili penal. Odgovornost je preuzeo Akturkoglu, dobio je priliku da upiše het-trik i nije je propustio. Siguran šut sa kreča, poslao je loptu u jednu, golmana u drugu stranu i povećao prednost svoje ekipe. Imao je Geztepe par solidnih prilika u finišu, sa druge strane je mogao i po četvrti put da vadi loptu iz mreže, ali promene rezultata nije bilo.

TURSKA 1 – 35. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Sivas 2:3 (2:0)

/Anđelo 25, Johanson 37 - Feliks 78, Kajode 83, Polomat 90+3 ag/

Konja - Kajzeri 0:0

Antalija - Rize 2:3 (1:2)

/Sari 33, Naldo 87 - Kojbaši 3, Boldrin 6, Sabo 65/

Bešiktaš - Ankaragudžu 2:2 (1:0)

/Kulušić 45+5 ag, 52 ag - Pejntsil 65, 90+3/

Subota

Denizli - Erzurum 2:3 (0:1)

/Rodaljega 46, 64 - Basan 2, Rašani 79, 86/

Trabzon - Hataj 1:1 (1:0)

/Đanini 22 - Bupendza 90+5/

Malatija - Alanja 1:0 (0:0)

/Hadebe 64/

Geztepe - Galatasaraj 1:3 (1:2)

/Diabate 9 - Akturkoglu 19, 39, 64/

Nedelja

15.00: (2,35) Gazijantep (3,30) Kasimpaša (3,05)

18.00: (3,50) Bašakšehir (3,45) Fenerbahče (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajGoztepeTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara