Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)
Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)

Al Ahli bez 11 prvotimaca na Arab Kontraktorse

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 13:21

Lider egipatskog šampionata značajno oslabljen uoči zaostalog meča 17. kola, koji je na programu od 16 časova

Evidentno je da su fudbaleri Al Ahlija upali u rezultatsku krizu od kako su ostvarili neuspeh na Klupskom svetskom prvenstvu, na kojem su početkom februara zauzeli četvrto mesto. Od tada su Crveni đavoli na pet mečeva u svim takmičenjima ostvarili samo dve pobede, a da muke budu još veće po trenera Marsela Kolera, za prvenstvenu utakmicu sa Arab Kontraktorsima (16.00) neće moći da računa na čak 11 prvotimaca. Većinom zbog povreda.

Reč je o zaostalom susretu 17. kola Premijer lige Egipta. Al Ahli će biti domaćin, a svakako će posle ove utakmice da ostane lider. Trenutno, ima dva poena više od drugoplasiranog Piramidsa, iako je odigrao čak tri utakmice manje.

Izabrane vesti

Al Ahli je jedini tim u čitavom šampionatu koji još uvek nema nijedan poraz, ostvario je 12 pobeda i pet remija. Ipak, do sada se Koler nije susretao baš sa ovakvim kadrovskim problemima. Povređeni su Akram Tavfik, Karim Fuad, Mohamed Abdelmonem, Mahmud Metvali, Husein El Šahat, Amr El Solija i Ahmed Abdelkader. Tunišanin Mohamed Daui je sa mladom reprezentacijom, dok su Ajman Ašraf, Karim El Debes i golman Hamza Ala suspendovani.

I dalje švajcarski stručnjak može da računa na neke, za egipatske uslove fenomenalne fudbalere, poput ofanzivnog veziste Afše, krilnog napadača Tahera Mohameda ili centarfora Mohameda Šerifa. Što se tiče golmanske pozicije, među stativama će se naći 34-godišnji reprezentativac Egipta Mohamed El Šenavi, kapiten Al Ahlija.

16.00: (1,45) Al Ahli (4,00) Arab Kontraktors (6,75)

Al Ahli je pre samo tri dana igrao veoma važnu utakmicu u Ligi šampiona sa Kotonsportom iz Kameruna, u Kairu je slavio sa 3:0 i tako zabeležio prvu pobedu. Aktuelni vicešampion Afrike će u drugoj polovini grupne faze elitnog takmičenja morati da igra značajno ozbiljnije ako ne želi da ostane bez nokaut faze, zato mu je važno da u prvenstvu stekne neku osetniju prednost, kako bi tokom marta bio malo rasterećeniji.

Arab Kontraktorsi su bili u seriji od osam uzastopnih mečeva bez poraza (šest pobeda i dva remija), pre nego što su izgubili prošle srede od Farka sa 2:1. Ove sezone su oni poprilično mučili Al Ahli, krajem jula u prvenstvu su odigrali 0:0, dok su krajem novembra u četvrtfinalu Kupa Egipta Crveni đavoli prošli dalje tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

EGIPAT 1 – ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Utorak

16.00: (1,45) Al Ahli (4,00) Arab Kontraktors (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaEgipat 1Al Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara