Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)
Fudbaleri Al Ahlija (©AFP)

Al Ahli na gradskog rivala bez dvojice važnih prvotimaca

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 13:32

Aktuelni prvak Egipta igra zaostali meč 27. kola protiv Piramidsa, koji je minulog vikenda eliminisan u polufinalu Kupa konfederacija

Kao što je već poznato, veoma je čudna situacija u prvenstvu Egipta. Lider Zamalek ima čak 20 bodova više od aktuelnog prvaka Al Ahlija, ali i osam odigranih mečeva više. To znači da najtrofejniji afrički klub i dalje sve drži u svojim rukama. Priliku da smanji zaostatak i preskoči El Masri na drugoj poziciji na tabeli imaće u četvrtak od 21.00 protiv Piramidsa.

Reč je o zaostaloj utakmici 27. kola egipatskog šampionata. Oba tima su za vikend igrali na međunarodnoj sceni, pa je zato ovaj meč pomeren za nekoliko dana.

Izabrane vesti

21.00: (1,53) Al Ahli (3,70) Piramids (6,50)

Al Ahli je uspeo da se plasira ponovo u finale afričke Lige šampiona, četvrti put u poslednjih pet godina. Devetostruki prvak Crnog kontinenta i aktuelni branilac trona za trofej će da igra 17. jula protiv Kajzer Čifsa našeg Samira Nurkovića.

Piramids nije uspeo da se plasira u finale drugog po kvalitetu kontinentalnog takmičenja. Njega je u revanš meču polufinala Kupa konfederacija eliminisala Radža Kazablanka posle jedanaesteraca. Bio je to četvrti uzastopni meč na kojem Piramide nisu uspele da trijumfuju.

Al Ahli i Piramids su se sastali već jednom ove godine, u januaru. Bilo je tada 0:0. Bio je to njihov drugi vezani susret na kojem nisu viđeni golovi.

Sada će ekipi iz Kaira da bude malo teže da sačuva svoju mrežu, pošto mu ne igraju dva važna defanzivca. Levi bek Ajman Ašraf je suspendovan, zbog žutog kartona koji je dobio 10. maja protiv Zamaleka (1:1). Bio mu je to poslednji meč koji je odigrao u prvenstvu, tako da će Ašraf da odradi suspenziju skoro dva meseca kasnije.

Pored 30-godišnjeg reprezentativca Egipta, za domaći tim neće moći da igra ni levi bek Mohamed Hani, zbog povrede. Ipak, ima i dobrih vesti za navijače Al Ahlija, u tim se vraćaju Marvin Mohsen i Sad Samir.

EGIPAT 1 - 27. KOLO

Četvrtak

21.00: (1,53) Al Ahli (3,70) Piramids (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1Al AhliPiramidsAl Ahli Kairo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara