©AFP
©AFP

Al Hilal oborio svetski rekord: Mitrović promašio penal, pa se iskupio u nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 17:51

Lider šampionata Saudijske Arabije upisao 27. pobedu u nizu savladavši Al Rijad (3:1)

Nerealizovani penal Aleksandra Mitrovića, a potom i autogol Al Bulajhija, predstavljali su rasplet kakvom se Al Hilal nije nadao na gostovanju u Rijadu, međutim preokret gostiju u poslednjih pola sata doneo je 27. uzastopnu pobedu izabranicima Žorža Žezusa koji su tako oborili svetski rekord po broju uzastopnih slavlja u zvaničnim utakmicama.

Nadmašivši seriju Nju Seintsa fudbaleri Al Hilala ispisali su istoriju na planetarnom nivou, međutim početak susreta koji će ostati upisan zlatnim slovima u arhivi kluba nije počeo kako su gosti očekivali. Aleksandar Mitrović je duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena imao priliku da sa beletačke načne mrežu domaćina, međutim skroman pokušaj srpskog reprezentativca uspeo je da zaustavi golman Martin Kampana.

Izabrane vesti

Odbrana Urugvajca očuvala je nade Al Rijada koji je u 55. minutu poveo zahvaljujući značajnoj dozi sreće s obzirom na to da je censtaršut sa desnog boka zakačio Al Bulajki i prevario Bonoa. Na odgovor gostiju čekalo se 14 minuta, a Al Hilal ga je režirao iz novog jedanaesterca. Ovaj put, Mitrović nije preuzeo odgovornost već je sa bele tačke udarac oprobao Ruben Neves i vratio rezultatski egal.

Portugalski fudbaler se posle postignutog gola ponovo našao u centru pažnje u 75. minutu kada je poslao centaršut sa levog boka na drugu stativu odakle je Mihael glavom režirao preokret gostiju. Već viđeno novo slavlje unizu Al Hilala upotpunio je Aleksandar Mitrović iz novog penala, u trećem minutu sudijske nadoknade.

Srpski centarfor je iskoristio drugu priliku sa bele tačke da postigne deseti gol iz jedanaesteraca od dolaska u Al Hilal, uz dva nerealizovana penala.

Pobedom (3:1) lider šampioanta Saudijske Arabije je iskoristio poraz Al Nasra da uveća prednost na 12 bodova, te je uz planetarni rekord Žezusov tim nastavio i dominaciju na domaćoj pozornici.

Uz Mitrovića koji je odigrao čitav susret, deo 27. uzastopne pobede Al Hilala bio je i Sergej Milinković Savić koji je dobio šansu od 60. minuta.



tagovi

Saudijska ArabijaAleksandar MitrovićAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara