Foto: Reuters
Foto: Reuters

Alaba stigao u Madrid: Čekaju ga petogodišnji ugovor i 12.000.000 godišnje

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.05.21. | 14:29

Defanzivac na korak od zvaničnog prelaska u Real

Sezona Real Madrida bez osvojenog trofeja ekspresno je otišla u arhivu, a sa okončanjem takmičarskih obaveza rukovodstvo španskog kluba intenziviralo je rad na kreiranju tima za novu takmičarsku godinu.

Nakon što je ozvaničen produžetak saradnje sa Lukom Modrićem na još godinu dana, naredni korak kluba sa stadiona Santjago Bernabeu je realizacija trensfera Davida Alabe.

Izabrane vesti

Naime, prema saznanjima Gol TV i Asa austrijski fudbaler od juče je u Madridu i očekuje se da do kraja nedelje ozvaniči prelazak u novu sredinu. Alaba je u Madrid stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Bajernom, a prema nezvaničnim navodima u novom klubu će godišnje inkasirati oko 12.000.000 evra koliko trenutno prima i Serhio Ramos.

Dolazak Alabe značajno bi zaoštrio konkurenciju na štoperskoj poziciji s obzirom na to da je budućnost Varana i Ramosa još neizvesna. Defanzivac koji je u Bajern stigao 2008. godine još kao omladinac Austrije iz Beča, sa Madriđanima će potpisati petogodišnji ugovor, što znači da bi na stadiou Santjago Bernabeu mogao da dočeka 33. rođendan.

Interesovanje za pouzdanog defanzivca prethodnih meseci pokazali su brojni klubovi poput Barselone i Čelsija, ali je doskorašnji fudbaler Bavaraca odabrao dres Reala.


tagovi

David Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara