Alabina strela probušila Donarumu, Austrija lako tukla Italiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 22:56

Jedna od najboljih partija Austrijanaca otkako je na klupu seo Ralf Rangnik...

Nisu na Mundijalu po drugi put zaredom i neki razlog za to sigurnio postoji. Igrački ga zaslužuju, nema dileme, ali evo i večerašnja partija protiv Austrije potvrđuje da italijanski sastav ima ozbiljnih anomalija kojih pod hitno mora da se reši pre nego što će uđe u novi ciklus kvalifikacionih utakmica za EURO.

Na Ernst Hapel stadionu u Beču četa Ralfa Rangnika pružila odličnu igru u prvih 45 mionuta i doslovce razbila aktuelnog evropskog šampiona - 2:0 (2:0). U nastavku od strane domaćina uglavnom odrađivanje posla, jedan promašeni zicer koji je mogao u ranoj fazi da otkloni sve dileme oko pobednika, odnosno spora, tek na momente Italija kakvu Roberto Mančini želi da gleda.

Izabrane vesti

Utakmicu je obeležio evrogol Davida Alabe kog je Rangnik večeras gurnuo u srce odbrane. Igrao se 35. minutu, udaljenost oko 30 metara, mala šansa da odatle može da se savlada golman kvaliteta Điđa Donarume, međutim prvotimac Reala je pokazao kakav je majstor za slobodnjake.

Istina, deluje da je čuvar mreže mogao i bolje da interveniše, ali isto tako ne sumnjamo u moć Alabinog projektila...

Prvi gol Austrija je postigla u 6. minutu, na pas Marka Arnautovića pogodio je Ksaver Šlager. Neposredno egzekucije vezista Lajpciga izvanredno je zaustavio Marka Veratija na sredini.

Rangnik je doživeo neke neplanirane poraze otkako je preuzeo Austriju, ali u okršajima sa jačim ekipama od svoje sasvim mu dobro ide. Odigrao je nerešeno sa Francuskom, tukao Hrvatsku u gostima, evo sada i Italiju kod kuće...

Startnih 11 Austrije: Lindner - Linhart, Alaba, Veber - Poš, Šlager, Zivald, Adamu - Baumgartner, Zabicer - Arnautović. Igrali su još: Mvene, Gregorič, Šmid, Grilič.

Startnih 11 Italije: Donaruma - Gati, Bonuči, Ačerbi - Di Lorenco, Barela, Verati, Dimarko - Politano, Grifo - Raspadori. Igrali su još: Pesina, Zaniolo, Kjeza, Skalvini, Njonto, Mireti.

PRIJATELJSKE UTAKMICE - OSTALI REZULTATI

Uzbekistan - Rusija 0:0

Slovačka - Čile 0:0

Makedonija - Azerbejdžan 1:3 (1:1)

Norveška - Finska 1:1 (0:1)

Luksemburg - Bugarska 0:0

Slovenija - Crna Gora 1:0 (1:0)

Izrael - Kipar 2:3 (0:2)

Moldavija - Rumunija 0:5 (0:2)

Malta - Republika Irska 0:1 (0:0)

Mađarska - Grčka 2:1 (1:0)


tagovi

Prijateljske utakmiceRalf RangnikRoberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara