(AFP)
(AFP)

Alahuelense igrao celu utakmicu sa igračem manje, ali preživeo prvi čin polufinala kupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 05:11

Gosti igrali desetkovani od sedmog minuta, uspeli da povedu i ne dozvole Eredijanu da ih sruši

Slovio je Alahuelense za blagog favorita uoči gostovanja Eredijanu i prve utakmice dvomeča polufinala kostarikanskog kupa, ali je sebe brzo doveo u položaj autsajdera. Maltene čitav susret velikan iz Alahuele odigrao je sa desetoricom igrača na terenu i kada tu okolnost uzmemo u obzir, krasi ga ogroman osmeh na licu i daleko bolje raspoloženje od rivala posle remija 1:1.

Okrašaj dva od tri najtrofejnija kluba Kostarike počeo je isključenjem, preciznije već posle sedam minuta igre vezista Hosimar Gomes zaradio je crveni karton. Međutim, to, bar tokom prvog dela igre nije bio ograničavajući faktor za goste koji su poveli sredinom poluvremena posle akcije Karlosa More i Fredija Gondole. Gondoli je to bio prvi pogodak posle devet utakmica golgeterskog posta u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Eredijano je počeo da koristi brojčanu superiornost, broj udaraca ka golu rivala je rastao ali su na pauzi Lavovi i dalje imali prednost. Sa dve izmene na poluvremenu trener domaćih Heiner Sehura razmrdao je ekipu, a Kenet Vargas u 54. minutu pogodio za izjednačenje.

Domaći sastav je evidentno želeo da sebi pripremi teren za revanš pobedom, uputio je ukupno 12 udaraca ka protivničkom golu od čega pet u okvir, ali nije uspeo da slomi rivala i stigne do preokreta. Pokušaji Alahuelensea bili su retki, ali ekipa Andresa Carevića je preživela neprijatnu situaciju i već u noći između subote i nedelje kada je na programu revanš, u borbi 11 na 11 na svom terenu tražiće plasman u finale Kupa.

KUP KOSTARIKE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Saprisa – Kartahines 0:2 (0:0)

/Espinoza 77, Kiroš 90/

Petak

Aredijano - Alahuelense 1:1 (0:1)

/Vargas 54 - Gondola 21/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KostarikaKostarika 1AlahuelenseEredijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara