Brajan Ruiz (©AFP)
Brajan Ruiz (©AFP)

Alahuelense ili Saprisa, Kartahines dobija rivala u finalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 23:15

Noćas na programu revanš polufinala kostarikanske Klausure, prvi duel završen 1:1

Kostarikanska Klausura stigla je do završnice. Saprisa protiv Alahuelensea igra još jedno izdanje kostarikanskog klasika u polufinalnom revanšu. Duel će se odigrati na stadionu Alehandro Morera Soto i odrediće finalistu koji će igrati protiv Kartahinesa, koji je sinoć izborio prolaz u borbu za pehar eliminisavši Eredijano.

Alahuelense će probati da posle 1:1 u gostima, pred svojim navijačima izbori finale u duelu sa najtrofejnijim klubom u zemlji - Deportivo Saprisom. U prvom susretu crveno-crni Lavovi su bili bliži pobedi. Vodili su od 60. minuta golom

Izabrane vesti

Johana Venegasa

, ali je domaćin u 83. preko

Kendala Vastona uspeo da stigne do izjednačenja.

Gledajući unazad, gosti iz San Hosea imaju šest pobeda, a četiri puta je bilo nerešeno u poslednjih 10 međusobnim susreta ovih rivala. Moraće Purpurni, ipak, dobro da se pomuče da bi nastavili taj pozitivan niz koji traje od maja prošle godine.

04.00: (2,20) Alahuelense (3,35) Deportivo Saprisa (3,05)

U prilog im ide i trenutna forma, pošto je pomenuti remi u prvom meču polufinala plej-ofa prekinuo seriju od šest uzastopnih slavlja, dok su se fudbaleri Alahuelensea radovali samo dvaput u prethodnih pet mečeva ostvarivši dve pobede, dva remija i poraz.

Domaćin je, ipak, favorit po prikazanom u prvom meču. Pride jer je Alahuelense prošle godine bio zimski šampion Kostarike, odnosno osvajač Aperture. Na tabeli je završio upravo ispred Saprise, sa sedam bodova prednosti. Alahuelense ima legendarnog Brajana Ruiza u svom taboru, ali Saprisa je osvojila tri od četiri minule Klausure...

KOSTARIKA 1, PLEJ-OF KLAUSURE - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Eredijano - Kartahines 1:1 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Rohas 28 - Venegas 67/

Četvrtak

04.00: (2,20) Alahuelense (3,35) Deportivo Saprisa (3,05) /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kostarika 1AlahuelenseDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara