Džoel Kembel (©Reuters)
Džoel Kembel (©Reuters)

Alahuelense prava "domaćica", povratak Kembela pun pogodak

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 21:40

Kostarikanska Apertura: Tim iz Alahuela noćas (23.55) može da se vrati na čelo ako pobedi Sporting San Hoze. Na svom terenu pet trijumfa i remi uz čak 16 pogodaka

Kao u većini zemalja Južne i Srednje Amerike, pitanje šampiona se rešava u plej-ofu. Još osam kola je ostalo do kraja ligaške sezone u kostarikanskoj Aperturi. Četiri tima su se već izdvojila na tabeli. Saprisa je iskoristila dva kiksa Alahuelensea i probila se na čelo, ali je najtrofejnii klub ove zemlje u nedelju ujutru poražen u derbiju kola u gostima od Eredijana (0:2).

Priliku da se vrati na čelo, tim iz Alahuela ima noćas (23.55) kada dočekuje Sporting San Hoze koji je tek na desetom mestu i izvesno je da neće igrati u plej-ofu.

Izabrane vesti

Crveno-crni su se protekle nedelje plasirali u polufinalu Konkakaf kupa. Na svom terenu je pao Kartahines sa 3:0, a šampion Kostarike je slavio i u gostima u prvom meču sa 3:1. Argentinski stručnjak Andres Carević odmorio je neke od najboljih igrača pre tri dana. Između ostalog u timu nije bilo ni prve zvezde tima Džoela Kembela, nekadašnje nade Arsenala.

23.55: (1,40) Alahuelense (4,40) Sporting Saan Hoze (7,25)

Sada iskusni napadač je proteklog leta stigao u Alahuelo posle dugog boravka u Meksiku, pre svega u Leonu, a jednu sezonu je proveo u Montereju. Postigao je pet pogodaka u ovom šampionatu, koliko se u listu strelaca upisali i Joan Venegas i Dorijan Rodrigez.

Prethodnioh godina u Alahuelenseu su igrali povratnici iz inostranstva. U ovom klubu je karijeru završio Brajan Ruiz, jedan od najboljih kostarikanskih fudbalera u ovom milenijumu.

Alahuelense je prava “domaćica”. Na šest mečeva pred svojim navijačima ima pet trijumfa i remi, sa čak 16 golova na šest utakmica. U prvom delu sezone u San Hozeu u duelu ovih timova nije bilo golova. Dva prethodna duela u Alahuelu crveno-ceni su dobili Sporting.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOSTARIKA 1, APERTURA – 14. KOLO

Subota

Gresija – Santos 0:0

Zeledon – Liberija 3:2 (3:2)

/Zuniga 28, 33, Montenegro 31 – uertas 24, Ramirez 39/

Nedelja

Eredijano – Saprisa 2:0 (1:0)

/Tores 14, Sajago 74/

Puntarenas – Kartahines u toku

23.55: (1,40) Alahuelense (4,40) Sporting Saan Hoze (7,25)

Nedelja

02.00: (1,80) San Karlos (3,45) Gvanakasteka (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kostarika 1KostarikaAlahuelenseSporting San Hoze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara