Karlos Martinez, novi fudbaler Alahuelensea (©Reuters)
Karlos Martinez, novi fudbaler Alahuelensea (©Reuters)

Alahuelense ukrao Saprisi dva igrača, a sada bi i trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 23:10

Lavovi iz Alahuele u noći između četvrtka i petka, od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, gostuju Eredijanu u prvom meču polufinala Kupa Kostarike

Nije ovo nedelja u kojoj navijači kostarikanskog velikana Saprise imaju previše povoda za radost. Njihov tim je u četvrtak u jutarnjim časovima izgubio prvi meč polufinala Kupa Kostarike od Kartahinesa (2:0), a otprilike u isto vreme je njegov najveći rival Alahuelense objavio da je angažovao dva pojačanja, koja su bila želje Saprise. Na sve to, Alahuelense ovog petka od 03.00 časova ima priliku da napravi krupan korak ka plasmanu u finale nacionalnog kupa, pošto gostuje Eredijanu.

Alahuelense je potvrdio, novi Lavovi u čoporu iz Alahuele biće reprezentativci Kostarike Karlos Martinez i Huan Luis Perez. Obojica su 23-godišnjaci, dolaze iz San Karlosa, a razlika je u poziciji na kojoj igraju. Martinez je desni bek, a Perez štoper.

Izabrane vesti

Dok su njih dvojica bili sa Trikolorima u Kataru, njihov menadžer Hoze Luis Rodrigez je paralelno pregovarao sa Alahuelenseom i Saprisom. Lavovi su, očigledno, bili konkretniji.

Prethodno je trener Andres Carević dobio još trojicu igrača, kako bi bio konkurentniji u Klausuri, koja počinje početkom januara. U pitanju su domaći igrači Suhander Zuniga i Rašir Parkins, kao i argentinski defanzivni vezista Dardo Milok, koji dolazi iz Arsenal Sarandija.

03.00: (2,35) Eredijano (3,25) Alahuelense (2,90)

U Alahueleu se ozbiljno radi na podmlađivanju sastava, pošto su trenutno najveće zvezde i najbolji igrači ekipe 34-godišnjaci Kelso Borhes, Đankarlo Gonzalez i Johan Venegas, kao i 37-godišnji Brajan Ruiz. Borhes, Venegas i Ruiz su takođe učestvovali na Mundijalu u Kataru, pa nisu u mogućnosti da pomognu svom timu protiv Eredijana u Kupu Kostarike.

Alahuelense je do sada eliminisao iz tog takmičenja drugoligaša Gvanakasteku (ukupno 3:1) i Gresiju (6:2). Eredijano je bio bolji od Santa Ane i Puntarenasa sa po 3:0. Ovo će da bude treći susret ova dva tima ove sezone, odigrali su dva meča u Aperturi. Eredijano je 31. jula kao gost slavio sa 3:0, a posle toga su krajem avgusta u Alahueli odigrali 2:2. Na kraju je titulu osvojila Saprisa, koja je u polufinalu bila bolja od Alahuelensea, a u finalu od Eredijana. Zato su uprave ta dva tima i zavrnule rukave i krenule u rekonstrukciju ekipa.

Revanš meč polufinala Kupa Kostarike igra se već u noći između subote i nedelje.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KUP KOSTARIKE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Saprisa – Kartahines 0:2 (0:0)

/Espinoza 77, Kiroš 90/

Petak

03.00: (2,35) Eredijano (3,25) Alahuelense (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup KostarikeEredijanoAlahuelenseDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara