Šok u Istanbulu (©Reuters)
Šok u Istanbulu (©Reuters)

Alanja sve pokvarila! Ikardi i Mertens konačno strelci, Koka utišao Galatasaraj u 90+1

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 20:59

Spektakularna atmosfera u čast 99 godina od proglašenja Republike Turske, Alanja odnela veliki bod

Sve je bilo spremno za pobedu u atmosferi za pamćenje. Navijači Galatasaraja pripremili su koreografiju koja će se prepričavati u čast 99 godina od proglašenja Republike Turske, u goste je dolazila Alanja koja je taman uspela da izađe iz krize rezultata. Galatasaraj je do večeras bio dominantan kod kuće, ali je bliska istorija bila na strani današnjih gostiju. Galata je ipak zapala u problem jer ni treće kolo zaredom nije uspela da slavi, a isto tako ni da u četvrtoj vezanoj utakmici na svom terenu dobije Alanju!

Tim Okana Buruka imao je 2:0 na poluvremenu i 2:1 do ulaza u nadoknadu, a onda je egipatski napadač Koka "sneo" gol za remi i 2:2 (2:0) posle dva sata ludog fudbala. Da je ovo trebalo da bude slavljeničko veče Galatasaraja najavili su Mauro Ikardi i Dris Mertens koji su se konačno upisali u strelce na takmičarskim utakmicama. Belgijanac je igrao skoro šest sati u dresu turskog giganta i nije mogao da zatrese mrežu sve do večeras, a onda je to učinio nakon prelepe Ikardijeve asistencije kao sa futsala, preko kompletne odbrane Alanje. Argentinac je samo 11 minuta posle asistencije stigao i do prvog gola za Galatasaraj. Za razliku od Mertensa, nekadašnji ofanzivac PSŽ čekao je "samo" 140 minuta da se golom predstavi navijačima. Istina, kod oba pogotka domaćina odbrana Alanje reagovala je kriminalno loše i direktno poklanjala golove, ali je na samom kraju utakmica ipak došla u ravan.

Izabrane vesti

Posle strašnih dvadesetak minuta izgledalo je da ništa ne može da zaustavi Galatasaraj na putu do trijumfa, a onda su kola počela da idu nizbrdo. Domaćin je počeo da gubi kontrolu utakmice, opustio se i za to bio surovo kažnjen! Prvo je Ikardiju poništen gol zbog ofsajda, potom je desni bek Saša Boej nakon pola časa utakmice isključen direktnim crvenim kartonom zbog toga što je Danija Kandejasa vukao za dres s leđa pošto je napravio ogromnu grešku i izgubio loptu na polovini terena u situaciji kada je bio poslednji igrač odbrane... A onda je Jure Balkovec je u 68. minutu iz slobodnog udarca pogodio bliži ugao Muslerinog gola i načeo domaćina.

Pogodak slovenačkog internacionalca naterao je Alanju da krene napred u potrazi za bodom, što se isplatilo u prvom minutu nadoknade. Dželat je bio Koka. Posle njegovog gola na terenu se podigla temperatura do tačke ključanja. Zbog toga je Galatasaraj utakmicu završio sa devetoricom igrača jer je i Abdulkerim Bardakči isključen.

Na kraju Alanja nosi slađi bod kući.

TURSKA 1 - 11. KOLO

Petak

Antalija – Istanbul 2:1 (1:1)

/Fernando 45+2, Sari 90+6 – Mehremić 26/

Subota

Umranije - Karagumruk 1:3 (1:1)

/Najir 3 - Biraski 8, Dijanje 55, Borini 90/

Trabzon - Sivas 1:0 (1:0)

/Hamšik 9/

Fenerbahče - Bašakšehir 1:0 (0:0)

/Rosi 84/

Nedelja

Kasimpaša – Kajzeri 0:1 (0:1) /Tijam 43/

Adana – Konja 1:1 (1:1) /Akintola 32 – Dijuf 22/

Galatasaraj – Alanja 2:2 (2:0) /Mertens 11, Ikardi 22 – Balkovec 68, Koka 90+1/

Ponedeljak

19.00: (2,35) Giresun (3,30) Ankaragudžu (3,05)

19.00: (5,10) Hataj (3,70) Bešiktaš (1,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajDris MertensMauro IkardiAlanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara