Sem Alerdajs (ⒸReuters)
Sem Alerdajs (ⒸReuters)

Alardajs surov prema Arsenalu: I oni su nam rival u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 15:07

Izjava trenera VBA sigurno se neće dopasti navijačima Tobdžija

Teške godine proživljavaju navijači Arsenala od odlaska Arsena Vengera s klupe. Unai Emeri nije uspeo da ga dostojno odmeni, a ne ide i nekadašnjem vezisti Tobdžija, Mikelu Arteti.

Španac bi uskoro mogao da bude i smenjen, pošto se uveliko piše o Tomasu Tuhelu kao novom kormilaru londonskog kluba, koji će pokušati da zaustavi sunovrat.

Izabrane vesti

Arsenal je poslednji put pobedio u Premijer ligi još 1. novembra i trenutno je na 15. mestu sa 14 bodova iz isto toliko utakmica. Samo četiri boda iznad zone ispadanja.

Novi udarac Tobdžije su dobile u utorak uveče, pošto ih je Mančester Siti izbacio iz Liga kupa pobedom 4:1.

So na ranu navijačima dodatno je sipao Sem Alardajs, koji je nedavno preuzeo pretposlednji VBA.

"Ako želimo da ostanemo u Premijer ligi, moraćemo da pobedimo ostalih osam timova iz donjeg dela tabele", rekao je Alardajs.

Na potpitanje novinara potvrdio je da tu podrazumeva i Arsenal.

"Ako se nalaze među poslednjih osam, onda apsolutno da".

VBA i Arsenal sastaju se za tri kola, 2. januara, ali je iskusni strateg već počeo da igra psihološke igre.

"Novi poraz, bez obzira što nije u prvenstvu, sigurno će uticati na samopouzdanje Arsenalovih igrača. Kao što bi i na naše... Pitaće se u Londonu šta ih je snašlo, zašto su tako nisko na tabeli. Pitaće se šta je potrebno da bi izašli iz ove situacije. Nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo nedostatak samopouzdanja među Arsenalovim igračima kada se budemo sastali i pobedimo ih, kao i bilo kod drugog rivala među poslednjih osam na tabeli".

VBA je trenutno na svega sedam bodova, pet daleko od bezbedne zone. Težak posao predstoji Alardajsu i Banetu Ivanoviću da sačuvaju plavo-bele u najjačem rangu engleskog fudbala.



tagovi

Mikel ArtetaSem Alardajs

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara