Mozzart donirao više od milion dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.04.20. | 15:27

Deo novca će biti iskorišćen za što bolje funkcionisanje privremene bolnice za obolele od virusa korona, dok je ostatak namenjen za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava

Kako bi olakšala posao i pružila podršku lekarima i medicinskom osoblju, a pacijentima ubrzala lečenje od korona virusa, kompanija Mozzart izdvojila je 100.000 evra samo za pomoć bolnicama širom Srbije. Na sve dužem spisku onih koji kojima je regionalni lider industrije igara na sreću pomogao, našla se i bolnica u Novom Pazaru, za koju je opredeljeno 10.000  evra.

U okviru paketa pomoći od 400.000 evra koje je kompanija Mozzart odmah po izbijanju pandemije izdvojila za svoju državu i narod, nabavljeno je deset respiratora i značajna novčana sredstva izdvojena su za brojne zdravstvene ustanove.

Izabrane vesti

Nakon donacija bolnicama u Nišu, Čačku, Ćupriji, Subotici, Mozzart je više od milion dinara opredelio Opštoj bolnici u Novom Pazaru, koja će sredstva iskoristi za što bolje funkcionisanje privremene bolnice smeštene u Medicinskoj školi „Dva heroja“.
"Gest kompanije Mozzart je vredna i krupna stvar, te strateška pomoć za bolnicu u Novom Pazaru u ovom trenutku. Naša bolnica je sada, ali i inače regionalnog tipa i zbrinjavamo pacijente koji dolaze od Raške i Kraljeva, preko Sjenice, Tutina i mnogih drugih gradova. Gotovo 300.000 ljudi ovde gravitira, zbog čega ova donacija ima još veći značaj. Hvala kompaniji Mozzart, ovo bi trebalo da bude primer da se i ostali uključe prema svojim mogućnostima. Verujem da zajedno moramo preduzimati mere za zajedničko dobro, dok ne izađemo iz zajedničkog zla", rekao je upravnik bolnice dr Alan Kurpejović.

Zbog prirode svog posla, koja je u velikoj meri zavisna od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona, jasno je da regionalni lider u priređivanju igara na sreću trpi značajne finansijske gubitke, sa padom prometa od 90 odsto. Ali ni to nije sprečilo jednu od najuspešnijih srpskih firmi da nastavi da se ističe u humanitarnom radu.
"Humanost i empatija prema zajednici u kojoj poslujemo ne sme nas napustiti ni u ovim teškim vremenima. Sada je od ključne važnosti pokazati nesebičnost i pružiti podršku i pomoć onima koji je najviše trebaju, a sve ih je više. Društveno odgovorni pristup za vreme pandemije samo je nastavak Mozzartovog strateškog opredeljenja i nastavak niza akcija koje za cilj imaju unapređenje zdravstvenog sistema i obezbeđenje boljih uslova lečenja i boravak pacijenata u zdravstvenim institucijama", rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.
" Osim toga, ovo je naš način da pružimo podršku i zahvalost svim lekarima, ali i da obolelelima poručimo da nisu sami. Zbog toga i nastavljamo našu humanu misiju, značajna pomoć uskoro stiže i za bolnice u Kosovskoj Mitrovici, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, te Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu", najavio je Popović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara