Adrijan Rabio i Dušan Vlahović (Reuters)
Adrijan Rabio i Dušan Vlahović (Reuters)

Alegri je veći Murinjo i od Murinja, armirani Juve anestezirao Romu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 22:38

Prelepa asistencija Vlahovića za Rabioa rešila derbi

Kada Juventus povede i zatvori se, onda je đavolski teška misija isplesti se iz te mreže. Žoze Murinjo je mogao samo da gleda sa klupe i zavidi Maksu Alegriju kakav „nefudbal“ igra njegov tim... Dvojica prekaljenih taktičara su očekivano igrali fudbalski šah u međusobnom okršaju u Torinu ali je klasa ipak bila na strani Stare dame.

Alegri je uspeo da neutrališe Romine glavne adute, Murinju to nije pošlo za rukom. U ovakvim tvrdim i zatvorenim utakmicama, dodir klase rešava pobednika a večeras je to bila prelepa asistencija Dušana Vlahovića. Srpski napadač je namestio jedini gol na meču za Adrijena Rabioa i Juventus je minimalnom pobedom (1:0) nad Romom prišao Interu na dva boda zaostatka

Izabrane vesti

S obzirom na reputaciju i orijentaciju dvojice trenera, nije se ni očekivao ofanzivan i lepršav fudbal. Rizik je sveden na minimum i čekala se greška protivnika.

Alegri nije smeo da krene sa Federikom Kjezom koji još nije 100 odsto spreman pa je kao podršku Dušanu Vlahoviću opet izveo tinejdžera Kenana Jildiza. Vratio se u startnu postavu i Timoti Vea umesto suspendovanog Kambijaza, dok je na drugoj strani u prvih 11 ušao oporavljeni Paulo Dibala i Murinjo je konačno imao startni napadački tandem na raspolaganju. Ali je taj tandem ostao u čeličnom zagrljaju Juventusve armirane odbrane...

Ko zna kako bi se sve odvijalo da je Roma povela u četvrtom minutu kada je Kristante pogodio stativu posle prekida. Bila je to najbolja šanse Vučice u prvom poluvremenu, ali i na celom meču. Juventusova najbolja je došla u samom finišu poluvremena kada je Evan Endika izbio loptu sa gol-linije posle voleja Kostića.

Ono što je Roma propustila na startu prvog, Juve nije na startu drugog poluvremena. Rabio je počeo akciju, Kostić i Vlahović je nastavili, a onda je srpski napadač prelepom asistencijom petom lansirao Francuza na gol. Rabio je za dlaku izbegao ofsajd i rutinski pogodio u bliži ugao Rui Patrisija.

A kada Juventus povede, onda to ove sezone u većini slučajeva znači i konačnu kapitulaciju rivala. Ne samo da Roma nije uspela da izjednači već nije ni poštenu šansu stvorila do kraja meča. Juve je potpuno blindirao prilaze golu i ostavio Vučicu da uzaludno kruži sa loptom. Čak je Juve bio bliži drugom golu ali je Mekeni promašio zicer u finišu meča na asistenciju rezerviste Kjeze. Na kraju, šesta pobeda 1:0 u sezoni.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Fjorentina - Torino 1:0 (0:0)

/Ranijeri 83/

Napoli - Monca 0:0

Đenova - Inter 1:1 (0:1)

/Dragušin 45+7 - Arnautović 42/

Lacio - Frozinone 3:1 (0:0)

/Kasteljanos 70, Isaksen 72, Patrik 84 - Soule 57pen/

Subota

Atalanta - Leče 1:0 (0:0)

/Lukman 58/

Kaljari - Empoli 0:0

Udineze - Bolonja 3:0 (1:0)

/Pereira 23, Luka 48, Pajero 52/

Milan - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Pulišić 58/

Verona - Salernitana 0:1 (0:0)

/Čauna 48/

Juventus - Roma 0:1 (0:0)

/Rabio 47/



tagovi

Dušan VlahovićAdrijen Rabio

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara