©Star Sport
©Star Sport

Aleks Vigo postigao sporazum: Biće mu isplaćeno 24.000.000 pezosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 10:40

Desnom beku Crvene zvezde će suma biti isplaćena u deset jednakih rata

Ozbiljna finansijska kriza drma Independijente. Čuveni argentinski zvanično duguje 22.871.087 dolara bivšim igračima i raznoraznim saradnicima, a među njima je i aktuelni prvotimac Crvene zvezde Aleks Vigo.

Kako javljaju argentinski mediji, desni bek srpskog šampiona postigao je dogovor sa rukovodstvo kluba i Aveljanede, po kojem će mu na ime dugovanja biti isplaćeno 24.000.000 argentinskih pezosa, što je oko 104.000 evra.

Izabrane vesti

Taj iznos će biti isplaćen na 10 jednakih rata u iznosu od 2.400.000 pezosa ili oko 10.400 evra.

Vigo je prošlu sezonu proveo u Independijenteu kao pozajmljen igrač River Plejta i igrao vrlo važnu ulogu u ekipi. Zabeležio je ukupno 42 nastupa u svim takmičenjima i postigao jedan gol, ut četiri asistencije.

Independijente je imao opciju otkupa igrača za 2.500.000 dolara i 50 odsto od naredne prodaje, ali je nije iskoristio. Sada se može naslutiti i da je finansijsko stanje bilo jedno od osnovnih razloga za to.

Ipak, Aleks Vigo je u ovom trenutku najmanji problem argentinskog giganta. Navijači sedmostrukog šampiona Južne Amerike pre nekoliko dana su održali protest i uputili oštre poruke na račun, pre svega, sada već bivšeg rukovodstva na čijem čelu je bio Ugo Mojano, koje je odgovorno za nastalu krizu.

Duguje se klubovima, bivšim igračima, menadžerima, pa čak i roditeljima pojedinih igrača. Od toga čak 5.000.000 dolaza Klub Americi za transfer Sesilija Domingeza iz januara 2019. godine.

Ipak, prema argentinskim medijima, najveće buru u ovom trenuntku izazvao je presuda za dug od 4.800.000 dolara (plus kamata) prema bivšem igraču Gonzalu Veronu. Sportski centar je stavljen kao garancija na tu sumu, a na njemu trenira 400 dečaka iz omladinskog pogona Independijentea. U Argentini pišu da je šansa sve izgube prilično realna, a klupski advokat je poručio da sve to zapravo znači da je ovo zaista bankrot Independijente.


tagovi

IndependijenteAleks Vigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara