Aleksa Marušić je heroj Mladosti, potpisao trijumf nad Radnikom u 90+3!

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 18:09

Vredna tri boda za tim Ljubomira Ristovskog u 16. kolu Mozzart Bet Superlige - 2:1

Aleksa Marušić je heroj Mladosti GAT! Ušao je u igru u drugom poluvremenu, a onda bukvalno iz poslednje situacije na meču zatresao mrežu Radnika, pošto je iskoristio gužvu nakon kornera i zadržao sva tri boda u Novom Sadu – 2:1 (0:1).

Povratkom Ljubomira Ristovskog na klupu, ekipa Mladosti GAT se trgla i krenula da beleži pozitivne rezultate. Nakon što su vezali dve utakmice bez poraza u Mozzart Bet Superligi, a onda eliminisali pre par dana u Novom Sadu Voždovac iz kupa, novajlija u elitnom rangu savladao je fenjeraša Radnik iz Surdulice, nakon preokreta u derbiju začelja tabele.

Izabrane vesti

Tako su Surduličani još više ostali usamljeni na začelju tabele sa svega pet osvojenih bodova, dok su se Novosađani uhvatili priključak za Javorom, Mladosti iz Lučana i Spartakom iz Subotice, s kojim su bar na neko vreme izjednačili po broju bodova.

Surduličani su stigli do pogotka sredinom prvog poluvremena, nakon očajne reakcije golmana domaće keipe Alekse Milojevića, kome je nakon kornera lopta ispala iz ruku, što je iskoristio Rustemović i uspeo da nekako loptu prebaci preko gol linije. Mogli su gosti nekoliko minuta kasnije i da odu na ogromnih dva gola razlike, ali jedanaesterac nije iskoristio Danoski, kada ga je Milojević pročitao i tako se na neki način iskupio za veliki kiks od par minuta ranije. Tek što je počelo drugo poluvreme domaći su poravnali pogotkom Dimitrova. A onda kad se činilo da će se meč završiti podelom plena, Marušić je doneo veliki trijumf domaćim u borbi za opstanak u eliti.

Imali su domaći od starta blagu inicijativu i posed lopte na svojoj strani, ali su ozbiljnije ipak prvi zapretili Surduličani, kada je Danoski dobrim udarcem zatresao prečku, mada bi bila konsultovana i VAR soba da je lopta zatresla mrežu, zbog moguće ofsajd pozicije.

Pokušavao je upar navrata da probije Spasić, dok je Andrija Radulović predstavljao najveću opasnost za gol gostujuće ekipe.

Uspeli su da se malo oslobodne početnog pritiska Surudličani, a onda nakon loše reakcije golmana Milojevića i odbrane domaćih, stigli do vođstva sredinom prvog poluvremena. Danoski je uputio centaršut iz kornera, lopta se izmigoljila iz ruku Milojeviću, što je iskoristio Rustemović i uspeo tek zamalo da prebaci gol liniju. 

Malo je nedostajalo da domaći odgovore već u sledećem napadu. Radulović je fantastično probio po desnoj strani na njemu svojstven način, ali su defanzivci Radnika intervenisali u poslednjem momentu ispred Katanića.

Nije prošlo ni deset minuta od vođstva, a gosti su imali šansu da dupliraju prednost sa bele tačke. Katanić je skrivio jedanesterac zbog nepropisnog povlačenja Stevanovića u svom kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Danoski, loše je šutirao, Milojević je pročitao njegovu nameru i tako se iskupio za kiks od nekoliko minuta ranije.

Nastavili su crveno-beli posle toga sa inicijativom, ali do poluvremena nisu uspeli da poravnaju, pa su na obaveznu pauzu otišli za golom zaostatka.

Tek što su krenuli sa centra u drugom poluvremenu, domaći su stigli do poravnanja. Odličan centaršut je uputio Stanković, a sjajno se u šesanestercu snašao Dimitrov, iskoristio uspavanost odbrane gostujućeg tima, i savladao Vujanca.

Usledio je mirniji tempo bez prave priike nakon tog izjedančujućeg gola Mladosti. Ipak, prvi su zapretili gosti, Duronjić je lepo pronašao Spasića, koji je snažno šutirao sa nekih desetak metara, ali lopta je zamalo prozujala iznad prečke.

Osvežila su oba strartega svoju ekipu. Priliku u timu iz Surdulice u nastavku su dobili su Velikić, Kunić, Marong i Subotić dok je Ljubomir Ristovski dao šansu Arsiću, Marušiću i Babiću, ali to nije dalo rezultat sve do poslednjih trenutaka igre. Tada je rezervista Mladsoti Marušić srušio Radnik, nakon što se veoma dobro snašao nakon gužve posle kornera.

MLADOST GAT – RADNIK – 2:1 (0:1)

/Dimitrov 47 – Rustemović 26, Marušić 93 /

Stadion: Karađorđe. Gledalaca: 300

Sudija: Jovan Šegrt

MLADOST GAT (4-2-3-1): Milojević 6 – Mandić 5,5, Kovačević 5, Tanasijević 5, Stanković 6 – Sekulić 5, Denić 5 – Radulović 6, Dimitrov 6,5 (od 63. Arsić 5,5), Popović 5 (od 80. Babić) – Katanić 5 (od 63. Marušić 7)

RADNIK (4-2-3-1):Vujanac 6 – Stojanović 6, Abubakar 5,5, Stevanović 5,5, Jokić 6 (od 55. Babić 5,5) – Rustemović 6,5 (od. 76. Marong) Oreščanin 6 – Duronjić 6 (od 76.Subotić), Danoski 5,5 (od 66. Kunić 5), Spasić 5,5 – Bogdanović 5 (od 66. Velikić 5).

Igrač utakmice: Aleksa Marušić (Mladost GAT)

MOZZART BET SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

TSC - Čukarički 1:1 (1:0)

/Ratkov 25 - Drezgić 50/

Nedelja

Radnički 1923 - Kolubara 3:0 (1:0)

/Tomić 29, Vidosavljević 58p, Stojiljković 68/

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:2 (0:0)

/Marjanović 73 - Pešić 68, 97/

Partizan - Javor 3:3 (2:1)

/Natho 11, Urošević 25, Živković 64 - L. Nikolić 6, Gigić 72, Gojković 88/


Novi Pazar - Voždovac 0:0

Ponedeljak

Mladost Novi Sad - Radnik 2:1 (0:1)

/Dimitrov 48, Marušić 90 - Rustemović ag 21/

Spartak - Mladost Lučani u toku

20.00: (2,90) Napredak (3,05) Vojvodina (2,60)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Andrija RadulovićLjubomir Ristovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara