Aleksandar Pantić i Doksa spremaju osvetu desetkovanom Olimpijakosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 14:08

Zeleno-crni su minule sezone u kiparskom šampionatu naneli bolan poraz gradskom rivalu - 6:2

U prvoj od dve današnje utakmice 16. kola kiparskog prvenstva, na stadionu „Makario“ sučeljavaju se gradski rivali Doksa i Olimpijakos (15.00).

Doksa je za vikend golom finskog napadača Berata Sadika u nadoknadi prvog poluvremena slomila otpor Etnikosa i iz Dasakija se vratila sa celim plenom. Kostas Sakas za mali nikozijski derbi neće moći da računa na vezistu Benjamina Asamou i Stefanosa Muhtarisa, ali se Portugalac Karlitos vraća u sastav.

Izabrane vesti

Aleksandar Pantić se usidrio u Doksi nakon neuspele epizode u Kadizu. Momak iz Aranđelovca branio je boje Rada i Crvene zvezde pre nego što se otisnuo u Španiju u kojoj je nastupao za Viljareal, Kordobu, Eibar i Alaves, a dve sezone bio je član Dinama iz Kijeva. U tekućoj sezoni zabeležio je 12 nastupa za Doksu i još uvek čeka ligaški prvenac na Kipru.


Iza Olimpijakosa je turbulentnih 20 dana. Poslednji meč zeleno-crni odigrali su protiv AEK-a, doživeli su težak poraz (4:0), a na sve to nadovezala se korona. Čak osam fudbalera dobilo je pozitivan nalaz na virus korona. Igrači se nisu vratili u stroj, Olimpijakos je želeo da odloži utakmicu sa Doksom, uputio je zahtev, ali je stigao negativan odgovor. Tako će zeleno-crni za današnji susret imati samo 12 igrača na raspolaganju iz prvog tima, a ostala mesta popuniće momci iz akademije.

Iz prethodna dva međusobna susreta Doksa i Olimpijakos su izašli sa po jednom pobedom, oba meča su ušla u GG3+, a Olimpijakos je ostvario jedan od najubedljivih trijumfa nad gradskim rivalom – 6:2. Biće to u podsvesti igračima Dokse.

KIPAR 1 - 16. KOLO

Četvrtak

15.00: (2.80) Doksa (3.10) Olimpijakos Nikozija (2.50)

17.00: (3.00) Ermis (3.10) Etnikos (2.35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ErmisEtnikos AknaDoksaOlimpijakos NikozijaKipar 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara