Aleksandar Pešić, © Star sport
Aleksandar Pešić, © Star sport

Aleksandar Pešić se vraća u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.05.20. | 09:38

Seul ne može da otkupi ugovor srpskog špica

Iz Beograda u Džedu, iz Saudijske Arabije za Seul, a uskoro će Aleksandar Pešić ponovo natrag na Bliski istok. Srpski napadač nije pronašao zajednički jezik sa čelnicima kluba u koji je zimus stigao na pozajmicu, zbog čega će se se početkom jula rastati sa Azijatima i ponovo pokušati da se izbori za povoljniji status u Al Itihadu.

U međuvremenu je odigrao samo jedan meč K lige, bilo bi ih više da sezona nije odlagana usled pandemije virusa korona, registrovan je i za Ligu šampiona Azije, međutim, kako još nema nagoveštaja kad će se to takmičenje nastaviti, izvesno je da mu se boravak na Dalekom istoku bliži kraju.

Izabrane vesti

Zbog finansia, naravno.

Pregovarali smo do ponoći po ovdašnjem vremenu. Nismo se dogovorili oko uslova. Seul ne može da ispuni obaveze iz mog ugovora u Saudijskoj Arabiji, tako da ću za mesec i nešto dana da se vratim u Al Itihad“, pojasnio je Pešić u razgovoru za Sportski žurnal.

Iako daleko od srpskog fudbala, najbolji strelac Superlige za sezonu 2017/18 pomno prati dešavanja na ovdašnoj sceni i najave kako će se efekti globalne krize odraziti na fudbal.

Za Zvezdu i Partizan ne brinem. Oba kluba imaju veliki broj kvalitetnih igrača. Crveno-bele poznajem i prati otkad sam godinu dana odigrao na Marakani. Rukovodstvo sa Zvezdanom Terzićem je sposobno i da dobro spremi tim za sledeću sezonu, iako je Stanković još novi trener. Pojavio se mali Gavrić koji može da pruži kao što je Radonjić dok sam ja još bio u Beogradu, tu su takođe mladi Nikolić, Petrović, Gobeljić“.

Rešenje vidi u kontinuiranom učešćeu u UEFA takmičenjima.

„Za Zvezdu i Partizan je najvažnije da se plasiraju u Ligu šampiona i Ligu Evrope, onda će i ova kriza da se zaboravi“, dodao je Pešić.



tagovi

Al ItihadSeulAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara