Sedlar (twitter.com/RCD_Mallorca)
Sedlar (twitter.com/RCD_Mallorca)

Aleksandar Sedlar poslao poruku treneru Majorke: Dva gola za prolaz u narednu rundu Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 21:01

Pogodio i Umar Sadik

Dve i po godine su prošle otkako je Aleksandar Sedlar stigao na Baleare, u početku je igrao, kasnije ne baš, nije ni ovo sezona kakvoj se nadao, ali bi susret druge runde Kupa kralja mogao da mu popravi status. Srpski internacionalac je bio višestruko koristan u dresu Majorke na gostovanju četvrtoligašu Ljaneri i postarao se da član Primere lako prođe u šesnaestinu finala – 6:0.

Razlika u klasi je bila uočljiva, Ostrvljani su lako opravdali ulogu favorita, a 30-godišnji defanzivac iz Novog Sada zakucao na vrata Luisa Garsije sa porukom treneru kako zaslužuje bolji tretman od postojećeg. Najpre je obavio valjao primarni zadatak u odbrani, s obzirom da Majkorka nije primila gol – što se možda očekivalo, jer je ipak na papiru daleko bolji tim – a usput je dokazao da može da bude koristan u protivničkom kaznenom prostoru. Nekadašnji član Metalca iz Gornjeg Milanovca i poljskog Pjasta postigao je čak dva gola.

Izabrane vesti

I to su mu bili prvenci za klub čiji je član od leta 2019. Na okruglo 40. meču za Majorku asistirao mu je u oba slučaja Takefusa Kubo, tako što je Japanac centrirao iz kornera, a Sedlar ispoljio snalažljivost u igri glavom.


Osim Sedlara vredan pomena je i učinak Umara Sadika. Nekadašnji centarfor Partizana je utabao Almeriji put ka narednoj fazi protiv još jednog člana Segunde, Amorebijete (2:1). I to u gostima. Nigerijac je sredinom prvog poluvremena poentirao iz peterca, udarcem pod prečku, da bi do kraja, iako je domaćin uzvratio, 20-godišnji Englez Arvin Apija bio precizan za konačan rezultat.



tagovi

Kup kraljaAleksandar SedlarMajorkaUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara