Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Aleksis Vega hvalio Paunovića: Nikada nisam imao takvog trenera, ponosan sam i srećan zbog toga

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 23:06

Gvadalahara Čivas će pokušati da prekine seriju loših rezultata u noći između subote i nedelje, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Nekakse, u 14. kolu meksičke Klausure

U poslednja tri kola meksičke Klausure Gvadalahara Čivas koju trenira Veljko Paunović nije ostvarila pobedu. Uprkos tome, najbolji igrač tog tima Aleksis Vega stao je u odbranu srpskog stratega i istakao da nikada nije bio srećniji na treninzima nego sada. Čivas će seriju loših rezultata pokušati da prekine u noći između subote i nedelje, od 01.00 časova, kada će u okviru 14. kola da ugosti Nekaksu.

Vega ima 25 godina i standardan je reprezentativac Meksika. Odigrao je za Asteke sva tri meča na Mundijalu u Kataru, sa Paunovićem se upoznao nešto posle ostalih saigrača, pošto je srpski trener otpočeo pripreme još dok je Svetsko prvenstvo bilo u toku. Vega se još povredio na početku meksičke Klausure, preskočio je nekoliko utakmica i tek se nedavno vratio na teren.

Izabrane vesti

U velikom derbiju Gvadalahare prošlog vikenda Vega je bio starter i postigao je treći gol za Čivas. Nažalost, to nije bilo dovoljno Paunovićevom timu da upiše pobedu nad Atlasom, ispustili su prvo prednost od 2:0, pa zatim i 3:2. Rezultat na kraju je bio 3:3.

Pre tog meča Čivas je zabeležio dva poraza, od Pueble (1:0) i najvećeg rivala Klub Amerike (4:2) u meksičkom Klasiku. Takođe, tokom reprezentativne pauze Čivas je odigrao 2:2 sa Tolukom u prijateljskoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama. Rezultatska kriza ipak nije pokvarila raspoloženje među crveno-belima.

Paunović je osoba koja je neverovatan lider. On zna veoma dobro kako treba da radi sa fudbalerima. Trenira nas na način koji nikada nisam video. On je trener sa prilično drugačijom idejom od svih sa kojima smo se do sada susreli. Paunović insitira na nekim veoma jednostavnim stvarima, na kojima nikada nismo radili. Suština je da su nam te sitne promene dale više alata na raspolaganju“, kazao je Vega, pa potom objasnio na šta tačno misli:

Primera radi, rekao mi je da sam kod prethodnih trenera previše retko ulazio u šesnaesterac. Objasnio mi je da, ako češće ulazim u kazneni prostor, da ću da postignem mnogo više golova. To je jedna sitnica koja mi je promenila pristup mnogo“.

01.00: (1,75) Gvadalahara Čivas (3,50) Nekaksa (5,00)

Meksikance generalno bije glas o vrelom temperamentu, ali ne baš prevelikoj radnoj etici. Paunović je morao da pronađe način da uspostavi disciplinu u ekipi. Sudeći po Veginoj izjavi, za sada uspeva u tome.

Ponosan sam i srećan što imam takvog trenera. Siguran sam da ćemo mu mi igrači pružiti podršku na ispravan način. Jer, on stalno motri na nas. Ne samo Paunović, već njegov ceo stručni štab. Imali smo neke slobodne dane i on nam je tražio da ne napuštamo grad, da vodimo računa o sebi, da se odmaramo i hranimo ispravno jer su važne utakmice pred nama. To je glas osobe sa velikim autoritetom, pre njega smo imali neke probleme sa nedisciplinom. I ja sam bio deo njih nekoliko puta. Sada sam miran, uživam u svakom danu. Siguran sam da će se zbog njega takve stvari dešavati mnogo manje u Čivasu“.

Kada takve reči dođu od igrača kojeg su trenirali neki od najboljih meksičkih trenera, nisu prazne. Vega je tokom dosadašnje karijere radio sa Hozeom Saturninom Kardozom, Albertom Kojoteom, Tomasom Bojom, Luisom Fernandom Tenom, Viktorom Manuelom Vučetićem, Mihelom Leanjom i Rikardom Kadenom.

Čivas je, četiri kola pre kraja ligaškog dela manje-više siguran u plej-ofu. Zauzima šestu poziciju sa 22 poena, devet više od Atlasa i Nekakse, timova koji su ispod crte. Međutim, cilj je da se zauzme četvrto mesto, koje vodi direktno u četvrtfinale plej-ofa. Čivasu je ono udaljeno dva poena…

Protiv Nekakse ćemo da insistiramo na ofanzivnom pristupu. Imamo fudbalere kojima takav stil odgovara. Pokušavamo da kvalitetnim radom izgradimo prepoznatljiv stil igre“, poručio je Paunović.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 14. KOLO

Subota

Puebla – Toluka 1:2 (0:2)

/Martijarena 75 – Rodrigez 8, Volpi 15pen/

Klub Tihuana – Keretaro 1:2 (0:1)

/Montesinos 89 – Zuniga 32, Sepulveda 56/

Nedelja

01.00: (1,75) Gvadalahara Čivas (3,50) Nekaksa (5,00)

03.05: (2,15) Leon (3,45) Kruz Azul (3,35)

03.05: (1,33) Tigres (5,10) Mazatlan (9,50)

05.10: (2,05) Klub Amerika (3,45) Monterej (3,60)

20.00: (2,00) Pumas Unam (3,50) Atletiko San Luis (3,80)

Ponedeljak

02.05: (2,50) Santos Laguna (3,40) Pačuka (2,80)

04.10: (2,65) Huarez (3,10) Atlas (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Veljko PaunovićČivas GvadalaharaNekaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara