Alen Halilović
Alen Halilović

Alen Halilović - 24 godine i ugovori u sve četiri najrazvijenije fudbalske zemlje Evrope

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.11.20. | 15:30

Ali za sada se još nije pronašao, videćemo hoće li možda u Engleskoj...

Nekada jedan od najtalentovanijih hrvatskih fudbalera i momak za koga je Barselona pre šest godina iskeširala 5.000.000 evra - Alen Halilović, na pragu je potpisa za Birmingem. Ova vest plasirana je još juče, međutim prema novim informacijama sa Ostrva ugovor je na stolu i spreman čeka paraf, pošto je 24-godišnji ofanzivni vezista prošao lekarske preglede.

Povremeni reprezentativac Vatrenih bez kluba je od 5. oktobra, kad je raskinuo saradnju s Milanom, tako da ima mogućnost angažmana u novom klubu kao slobodan agent, van prelaznog roka. Trener Birmingema Aitor Karanka vidi Halilovića kao "desetku" koja bi trebalo da kreira igru njegovog tima.

Izabrane vesti

U Birmingemu, koji nije najbolje ušao u sezonu - trenutno je na 17. mestu - dočekaće ga bivši kolega iz U21 reprezentacije Ivan Šunjić, koji na Sent Endrjuzu igra drugu sezonu.

Podsetimo, Halilović je na početku karijere proglašavan hrvatskim Mesijem, u krajnjem slučaju, doveden je u Barselonu, međutim raskošan talenat nikada do kraja nije razvio. Posle je igrao za Sporting Hihon, Las Palmas, Hamburger, Standard Lijež, Milan i Hereven.

Na redu je prvi angažman u Engleskoj. Mada se ne radi o prvoligašu, nije mala stvar imati u biografiji igranje u četri od pet najrazvijenih fudbalskih zemalja Evrope. I sve to do 24. godine...


tagovi

Alen Halilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara