Fudbaleri River Plejta (Foto: AFP)
Fudbaleri River Plejta (Foto: AFP)

Aliendro krunisao sjajnu akciju, Borha iz peterca odveo River Plejt u osminu finala Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 05:04

Milioneri odradili posao, ali među 16 najboljih idu sa drugog mesta

Fudbaleri River Plejta su pobedom nad bolivijskim Strongestom obezbedili plasman u osminu finala Kopa Libertadores. Visilo im je mesto u narednoj fazi, pobeda je bila imperativ, a uspeli su izabranici Martina Demikelisa da je ostvare pred dobro popunjenim tribinama Monumentala zahvaljujući golovima Rodriga Aliendra i Migela Borhe - 2:0.

Nije ipak siguran trijumf u Buenos Ajresu bio dovoljan za čelo grupe. Fluminense je remizirao sa Sporting Kristalom i to je bilo dovoljno da zadrži čelnu poziciju u Grupi D, s ozbirom na značajno bolju gol razliku od argentinskog velikana (10:6 - 11:11). Žreb za nokaut fazu biće održan 5. jula.

Izabrane vesti

Nedostajao je Riveru bivši napadač Evertona i Njukasla Salomon Rondon, ali već u 13. minutu je domaćin stigao do prednosti. Odlična akcija na ivici kaznenog prostora rivala i savršena egzekucija Aliendra koji je hirurški preciznim udarcem zatresao mrežu Strongesta za 1:0.

Bila je Demikelisova četa daleko bolja i u nastavku, ali dugo nije uspevala da drugim pogotkom otkloni sve dileme. Došao je u 90. minutu na opšte oduševljenje navijača. Preživeo je bolivijski tim pokušaj rivala iz izgledne pozicije, ali je posle odbitka loptu ka Migelu Borhi poslao Pablo Solari, da bi kolumbijski napadač sa svega par metara samo namestio nogu i prosledio je u mrežu nemoćnog Giljerma Viskare. Bio je to njegov prvi pogodak u elitnom takmičenju Južne Amerike ove sezone, ali vredan obezbeđivanja plasmana u osminu finala.

KOPA LIBERTADORES - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA D

Sreda

Fluminense - Sporting Kristal 1:1 (1:1)

/Kano 22 - Marlos Brener 37/

River Plejt - Strongest 2:0 (1:0)

/Aliendro 13, Borha 90/



tagovi

Kopa LibertadoresRiver PlejtStrongest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara