Ernan Barkos (©AFP)
Ernan Barkos (©AFP)

Alijansina odbrana peruanskog trona zavisi od Ernana Barkosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 23:28

Tim iz Lime pred odlučujućim utakmicama u nacionalnom šampionatu, jer bi potencijalni kiks protiv Melgara mogao skupo da ga košta

Ključni duel za Blankiazules i Rohinegros. Alijansa Lima će da dočeka Melgar u okviru zaostalog duela 6. kola prvenstva peruanske Klausure, što je dvoboj koji može da determiniše dalji tok sezone protagonistima. 

Biće to utakmica u kojoj oba kluba igraju za velike stvari u ovom delu turnira. Alijansa je pre četiri dana pobedila Karlos Stajn kao gost, pogocima

Izabrane vesti

Ernana Barkosa

, koji je tokom karijere u jednom navratu branio boje Crvene zvezde.

Argentinski veteran lani je sa 10 pogodaka umnogome bio zaslužan za osvajanje titule prvaka Perua, a i u novoj kampanji je raspucan. Trenutno je na cifri od 12 pogodaka zbirno posmatrajući Aperturu i Klausuru.

02.30: (2,30) Alijansa Lima (3,10) Melgar (3,10)

Tim golovima Barkosa najtrofejniji tim Perua se vratio u borbu za osvajanje Klausure. Iz tog razloga, od vitalnog je značaja za Alijansu da kod kuće savlada Melgar, koji je sve samo ne naivan. Radi se o timu koji je donedavno igrao u polufinalu Kopa Sudamerikane, gde je eliminisan posle dvomeča sa Independijente del Valjeom.


U međuvremenu, i Melgar je u sličnoj situaciji kao domaćin. Ekipa koju predvodi Pablo Lavalen je bila najbolja u Aperturi, i obezbedila je mesto u finalnom plej-ofu gde će pokušati da podigne pehar namenjen prvaku.

Alijansa je petoplasirana sa 21 bodom iz 10 odigranih duela, dok je Melgar na četvrtoj poziciji sa 22 poena iz devet susreta. Vodeći Sporting Kristal je neporažen posle 11 susreta, i ima 25 bodova. 

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

PERU 1 - ZAOSTALI MEČ 6. KOLA

Četvrtak

02.30: (2,30) Alijansa Lima (3,10) Melgar (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Peru 1Alijansa LimaMelgar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara