(Reuters)
(Reuters)

Alkantara i Matip su slobodni

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 11:49

Liverpul potvrdio odlaske iskusnih prtvotimaca

Jirgen Klop će u nedelju poslednji put sledeti na klupi Liverpula posle čega počinje nova era u istoriji slavnog kluba.

Klop je obeležio jednu epohu i stvorio generaciju koja je osvaojila skoro sve što se moglo osvojiti i sada je vreme za početak novog ciklusa. Njegovim stopama će i dvojica iskusnih prvotimaca Žoel Matip (32) i Tijago Alkanatara (33), potvrdio je klub sa Enfilda.

Izabrane vesti

Iskusni kamerunski defanzivac je bio jedno od prvih pojačanja u eri Jirgena Klopa kada je došao bez obeštećenja iz Šalkea i dres Liverpula je sa uspehom nosio osam godina. Upisao je preko 200 mečeva u crvenom dresu, a verovatno bi i više da ga nisu pratili česti problemi sa povredama. Činio je štoperski tandem sa Virdžilom van Dajkom u sezoni kada je Liverpul osvojio Ligu šampiona 2019. godine.

“Da li ste nekada videli bolji besplatni transfer od Matipa? On je neverovatno zabavan i divan čovek. Ko god ga sada dovede, usrećiće se jer je reč o svetskoj kalsi i skromnoj osobi”, rekao je danas Jirgen Klop na poslednjoj konferenciji za medije kao trener Liverpula.

Klub napušta i Alkantara koji je došao pre četiri godine iz Bajerna, na početku bio bitan šraf ali su ga kasnije povrede udaljile iz prvog tima. U ovoj sezoni je upisao pet premijerligaških minuta…

“Voleo bih da ta karijera nije imala toliko povreda. On je jedan od najboljih igrača koje sam video u karijeri. Zahvalan sam mu na svemu”, rekao je Klop.

Pored Alkantare i Matipa, ugovor ističe i trećem golmanu Adrijanu koji će takođe napustiti klub, a rastu šanse da Liverpul ovog leta napusti i neka od najvećih zvezda. U poslednju godinu ugovora ulaze dugogodišnji nosioci igre Virdžil van Dajk, Mohamed Salah i Trent Alesander Arnold.


tagovi

Jirgen KlopŽoel MatipTijago Alkantara

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara