Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Almere napada Erediviziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 14:17

Druga liga Holandije: Trećeplasirani tim gostuje u Mastrihtu protiv ekipe koju vodi Darije Kalezić. Ajndhoven nije pobedio u 2021. godini

Eredivizija se ne igra ovog vikenda, ali tu je Erste divizija, drugi rang takmičenja u holandskom fudbalu. Kambur je lider, najbliži promociji u elitu, De Grafšap je trenutno na mesto koje vodi u društvo najboljih, ali Almere, Breda, Go Ahed Igls i NEC nisu digli ruke od borbe za prva dva mesta.

Danas su na programu dve utakmice 30. kola. Almere gostuju u Mastrihtu (18.45). Gosti su trenutno treći, sa samo dva boda iza drugoplasiranog De Grafšapa. Posle dva vezana poraza ušli su u formi. Almere je vezao tri pobede, dao devet golova u poslednje tri utakmice. Najbolji strelac tima je Tomas Verhajd sa 17 pogodaka. Trenutno su ispred njega Robert Muren iz Kambura sa 26 i Elijas Omar Omarson iz Ekscelziora sa 18.

Izabrane vesti

18.45: (4,40) Mastriht (3,50) Almere (1,77)

Mastriht je rasterećen, ne može u prvih osam, a u Holandiji nema ispadanja u ovom rangu takmičenja. Almere daje dosta golova. čak 65 na 29 utakmice (više od dva pogotka po meču), a ubedljivo najefikasniji tim je lider Kambur sa 80. U prvom delu šampionata u Almereu mreže se nisu tresle. Almere četiri poslednja meča nije dobio današnjeg rivala.

Na klupi Mastrihta sedi stručnjak iz Bosne i Hercegovine sa švajcarskim pasošem Darije Kalezić. On je prošlog leta stigao na kormilo ovog tima, a pre toga je vodio Makasar iz Indonezije i Velington sa Novog Zelanda koji igra najjaču ligu Australije.

U drugom meču dana, Ajndhoven dočekuje Os (21.00). Domaćin nije dobio nijedan meč u 2021. godini. Bez pobede je 12 kola, a posti još od 12. decembra prošle godine. Os je vezao dva trijumfa, ali će teško do osmog mesta koje donosi baraž. Roda mu beži čak 11 bodova.

21.00: (2,60) Ajndhoven (3,20) Os (2,60)

Osim dve najbolje ekipe, u viši rang će još jedna posle baraža u kome učestvuje šest ekipa iz Erste divizije i šesnaestoplasirani tim najbolje lige Holandije. U drugoj ligi Holandije igraju i mlade ekipe Ajaksa, PSV-a, Utrehta i AZ Alkmara, ali one ne mogu u viši rang.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

HolandijaHolandija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara