Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Almere prati tempo, Kambur ispravlja nepravdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 09:37

Dva meča 6. kola Erstedivizije na programu večeras

Breda je povukla duboku brazdu, tempo donekle prati Almere. Ima večeras sastav iz okoline Amsterdama priliku da preko Den Boša dodatno bude bliži vodećem timu, pošto ga očekuje prvenstveni meč (18.45). Potencijalni neuspeh Crnih ovaca, što je nadimak Almerea, mogao bi da označi i gubitak drugog mesta ukoliko Kambur opravda status velikog favorita u poslednjem meču 6. kola Erstedivizije (21.00).

Činjenica da Almere trenutno zauzima lepo drugo mesto podvlači ambicije kluba iz Flevolanda. Puleni Olea Tobijasena sakupili su 13 bodova iz pet utakmica, i pritom su primili četiri gola i to na samo jednom meču. Dakle, na četiri meča su sačuvali mrežu, a to je raritet u Holandiji i veliki stimulans Almereu da nastavi tim putem.

Izabrane vesti

Ipak, tradicionalno, Den Boš i Almere mečeve završavaju golom na obe strane. Tako se desilo na 11 od 12 proteklih odmeravanja snaga, kao i na šest vezanih dvoboja kada je Den Boš domaćin.

U preostalom duelu tekuće runde drugoligaškog ranga Holandije, Helmond je domaćin Kamburu. Prošle sezone je otkazana utakmica ovih rivala zbog izbijanja virusa korona. Isti virus je sada uzrok da se susret igra bez publike.

Da je bilo do trenera Kambura Henka de Jonga, njegov tim ove sezone uopšte ne bi putovao u Helmond. Odluku Saveza da ne promoviše lidera lige protekle sezone čak je nazvao najvećom sramotom u ovom sportu. Žuto-plavi bili su lideri u trenutku izbijanja pandemije i prekida fudbala u Holandiji, a kao i prošle godine, i ove je cilj promocija, sa selekcijom koja se mnogo ne razlikuje. Novopridošli su desni bek Jasper ter Heide (Ajaks II) i visoki napadač Marten Pouveli (Go Ahed Igls).

Kambur je trijumfovao na četiri prethodna okršaja sa Helmondom, koji je posmatrajući i proteklu kampanju u veoma lošoj formi. Naime, slavio je samo jednom na 20 poslednjih susreta, dok, recimo, na sedam minulih domaćinstava nije uspeo da postigne pogodak u pet navrata.

ERSTEDIVIZIJA - 6. KOLO

Utorak

18.45: (3,80) Den Boš (3,50) Almere (1,87)

21.00: (7,50) Helmond (4,80) Kambur (1,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 2kambur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara