Detalj sa meča Alžir - Sijera Leone (©Reuters)
Detalj sa meča Alžir - Sijera Leone (©Reuters)

Alžir je prva žrtva na KAN: Kamara začarao mrežu i doneo Sijera Leoneu veliki bod

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.01.22. | 16:01

Šampion nije uspeo da se provuče kroz iglene uši kao ostali favoriti u toku jučerašnjeg dana

Od početka Kupa afričkih nacija favoritima se ledi krv u žilama. Ništa ne ide po planu, a već drugog dana prvi je poklekao - Alžir. Gutali su knedle Senegalci, ali su se izvukli golom Sadija Manea iz penala u 97. minutu. Drhtao je do drugog poluvremena i Kamerun, koji je posle preokreta srušio Burkinu Faso. A, i Gvineja se poprilično pomučila protiv Malavija, jedne od skromnijih selekcija koje su izborile učešće na najvećoj smotri Crnog kontinenta.

Grcali su favoriti, ali su stizali do cilja. Ipak, neko je morao biti prvi, a prvi je branilac trona. Nije Alžir uspeo da probije bedem Sijera Leonea, kome je herojski bod doneo golman Mohamed Kamara - 0:0.

Izabrane vesti

Činio je čuda Mohamed Kamara na golu Sijera Leonea, ali i van njega, pošto je često bio u ulozi trećeg centralnog beka. Više vremena proveo je Kamara van kaznenog prostora, nego u njemu. Često je izletanjima zbunjiao igrače Alžira, nekada ih ostavljao i u šoku. I uvek je stizao na vreme da se vrati i pokrpi pozadi.

Brljao je Mohamed Kamara, da su Alžirci bili u elemntu kaznili bi ga za tili čas. Očas posla bi, kao što to inače čine, spakovali nekoliko komada i naplatili nepromišljena izletanja. Ali, kako ih lopta nije slušala i golman Sijera Leonea mogao je da izvodi akrobacije. Bacio je Kamara čini, začarao je mrežu.

Frustrirani su bili Alžirci, promašivali su i stopostotne šanse… A, njih nije bilo previše. Prvu je imao Islam Slimani. “Devetka” Alžira izašla je pred Kamaru, video je loptu u golu, ali se golman Sijera Leonea bacio kao mačka i osujetio je pokušaj napadača Liona. Bio je to početak agonije šampiona.

Mreža autsajdera nije se tresala, ali jeste mreža Pustinjskih lisica. Matirao je Mohamed Buja Turaj golmana Alžira, počeo je da slavi gol kao Bafetimbi Gomis. Kretao se kao divlja zver po terenu i nije se obazirao na to što je pomoćnik podigao zastavicu zbog ofsajda. Kada se okrenuo, usledilo je razočaranje.

Alžir je pojačao, visio je u kaznenom prostoru rivala, ali promene na semaforu nije bilo. Jasin Baimi bespotrebno je komplikovao, konstantno je imao potez više u drugom poluvremenu, a kada ga je Rijad Marez izbacio pred Mohameda Kamaru ostao je paralizovan. Šutirao je mlako, po sredini gola, pravo u centralnu figuru današnjeg meča.

Nizale su se šanse pred golom Sijera Leonea, a one koje Kamara nije skinuo su upropastili izabranici Đamela Belmadija. Najbolju Sofijan Bendebka, koji je promašio nemoguće. Prazan gol sa nekoliko metara udaljenosti. Mogao je i Rijad Marez do gola, ali mu se isprečio Mahamed Kamara, a onda se u finišu susreta i Said Benrama obrukao.

I tu nije bio kraj bravurama "jedinice" Sijera Leonea. Ukrotio je i šut Ramija Bensabinija, koji je izmešao odbranu, odvezao slalom, ali nije mogao da savlada glavnu prepreku.

KUP AFRIČKIH NACIJA – 1. KOLO

GRUPA E

Utorak

Alžir - Sijera Leone 0:0

Sreda

20.00: (18,0) Ekvatorijalna Gvineja (5,90) Obala Slonovače (1,25)





tagovi

Kup afričkih nacijareprezentacija Alžirasijera leoneRijad MarezRami BensebainiSaid BenramaSofijan FeguliIslam SlimaniJasin Braimi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara