Kaoru Mitoma u prodoru (©Reuters)
Kaoru Mitoma u prodoru (©Reuters)

Ameks u mraku, Mitoma brži od svetlosti – novi šamar za Vijeru; Sautempton se vratio u stari režim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 22:35

Ajvan Toni gura Brentford ka Evropi, a Sautempton ka Čempionšipu – 2:0

Ne viđa se često, ali i na Ostrvu ponekad sistem zakaže. Ostao je Ameks u mraku, nekoliko minuta nije dopirao signal do stadiona u gradu na istočnoj obali Engleske i jedina je u tim trenucima svetslucao Kaoru Mitoma. Japanski krilni napadač brži je od svetlosti, kada se stušti ka golu – ni lasom protivnici ne mogu da ga uhvate. Tako je bilo dok je bacao čuvare u Belgiji, tako je i u Premijer ligi. Uverio se u to i Kristal Palas – 1:0 (1:0).

Krajnje je vreme da se u Kristal Palasu dobro zapitaju šta žele i kako dalje, možda i nešto da manjaju. A, tada je prvi na udaru – trener. Godina je duboko zašla u treći mesec, sredina je marta, a londonski klub i dalje ne zna za pobedu i nikakvo iznenađenje neće biti ukoliko ujutro Patrika Vijeru u prostorijama Selhurst parka na njegovom radnom stolu sačeka otkaz.

Izabrane vesti

Kristal Palas sve je bliže zoni ispadanja, Patrik Vijera nema rešenje za izlazak iz krize, ekipa mu tone sve dublje i dublje. I isključivo zbog očajnih rezultata konkurencije je tu gde jeste – u mirnoj luci. Ali, ne zadugo nastavi li u istom ritmu. Francuz ne uspeva da “popravi” ekipu, Kristal Palas prima udarac za udarcem, a član legendarne Arsenalove generacije se češće bavi pitanjem šampionske trke, nego problemima na koje nailazi njegov tim.

I zbog toga navijači londonskog kluba, koji dug niz godina izbegava selidbu u Čempionšip, polako gube strpljenje. Neće biti iznenađenje ako ga izgubi i rukovodstvo… Ostaje da se vidi da li će Ameks biti tačka pucanja ili samo kratak spoj.

Brajton je plesao po terenu, nosili su ga Kaoru Mitoma i Soli Marč, i upravo su japanski i engleski krilni napadač presudili gostima. Primio je Mitoma loptu na sredini terena, povukao kroz sredinu, na vreme digao glavu i pasom presekao protivničku odbranu. Izbacio je Solija pred gol, situacija “jedan na jedan” - moglo je da se završi samo na jedan način. Gol pogledajte OVDE.

Japanac je upisao četvrtu asistenciju u Premijer ligi ove sezone, ukupno šestu u svim takmičenjima, a na sve to dodao je i osam golova. Mogao je večeras da podeblja i tu kolu. Zajedno sa Aleksisom Maklisterom i Solijem Marčom je pravi dar-mar. Imao je i Kristal Palas šanse, mogao do izjednačenja i kako to najčešće biva u 2023. godini ih promašivao.

Brajton grabi ka izlasku na međunarosnu scenu, a žestoka konkurencija biće mu Brentford. Ajvan Toni nastavio je da teroriše protivničke golmane, dao je 17. gol u Premijer ligi od početka sezone i “resetovao” Sautempton. Prodisali su Sveci, vezali dve utakmice bez poraza i osvojili četiri boda, a onda ih je udario brzi voz – 2:0 (1:0).

Vratio se Sautempton u stari režim, posle četirjer ovoga puta nije uspeo da sačuva Ajvana Tonija. Najbolji strelac Brentforda nije učetvovao u golovima u pobedi nad Svecima početkom februara, tada je bio nevidljiv, ali na Sent Merisu bilo ga je svuda. Bio je najzapaženiji akter susreta, a posle kornera je otvorio domaćina. Šunjao se na drugoj stativi i ćušnuo loptu u mrežu posle prebačaja. Gol pogledajte OVDE.

Sautempton je bio nemoćan i pre i posle Tonijevog gola, Brentford je imao inicijativu, ali nije spokojan bio do duboke nadoknade, kada je engleski napadač namestio gol Joanu Visi. Rezervista iz Konga je iskoristio minutažu i pečatirao trijumf Brenforda na južnoj obali. Gol pogledajte OVDE.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 7. I 8. KOLA

Sreda

Sautempton - Brentford 0:2 (0:1)

/Toni 32, Visa 90+7/

Brajton - Kristal Palas 0:1 (1:0)

/Marč 15/



tagovi

Kristal PalasBrajtonBrentfordSautemptonPremijer ligaKaoru MitomaAjvan Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara